Daarom kiezen voor zonnepanelen

By on januari 19, 2021

Een zonnepaneleninstallatie aanschaffen, is dat iets voor jou? Steeds meer mensen kiezen voor deze groene manier van energie opwekken. Zonnepanelen worden met het jaar populairder in Nederland, want het totale vermogen van alle zonnepanelen in Nederland stijgt elk jaar behoorlijk. En dat is niet zonder reden. Ofschoon zonnepanelen aanschaffen geen goedkope investering te noemen is, is het wél een investering voor de toekomst. In de regel stelt men dat een dergelijke investering binnen ongeveer 7 jaar al is terugverdiend. Daarna wordt het pas echt interessant, want dan gaan deze duurzame zonnepanelen jou geld opleveren. Dat klinkt aanlokkelijk, nietwaar? Wij vertellen je er meer over.

Passen er zonnepanelen op mijn dak?

Laten we bij het begin beginnen. Zonnepanelen aanschaffen is een duurzame keuze. Je helpt er op termijn niet alleen jouw portemonnee mee, maar draagt ook een steentje bij aan moeder natuur. Het is wel belangrijk om te weten of de zonnepanelen wel op jouw dak passen. En liggen ze dan ook gunstig ten opzichte van de zon? Gelukkig is daar een handige website voor, namelijk zonatlas.nl. Voer jouw postcode en huisnummer in, en je ontvangt direct alle informatie die je nodig hebt. Zo krijg je niet alleen te zien of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen, maar ook waar de zonnepanelen het beste geïnstalleerd kunnen worden.

Een duurzaam alternatief

Als je geen zonnepanelen op jouw dak hebt pronken, dan betaal je gemiddeld €700 per jaar voor stroom. En dan hebben we het nog niet over de jaarlijks stijgende energieprijzen. Voor een huishouden met twee mensen heb je ongeveer 12 zonnepanelen nodig. Maar wat zijn dan de totale kosten inclusief installatie? Zo’n €5.500. De panelen leveren voor gemiddeld €890 per jaar aan stroom. Een simpele rekensom vertelt ons dan dat je het aankoopbedrag binnen 7 jaar terugverdiend. En aangezien zonnepanelen zo’n 30 jaar meegaan, zit je dus een lange tijd met gratis stroom. Uiteraard is dit wel afhankelijk van het merk en de omstandigheden waarin de zonne-energie opwekkers zich door de jaren heen bevinden. Op het adviesplatform zonnepanelen.net kun je offertes opvragen bij jou in de buurt. Zo weet je zeker dat er kwaliteit geleverd wordt voor de scherpste prijs.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.