Hoe heet de aanbouw?

By on januari 26, 2021

Een woning krijgt meerwaarde als het buitenterras geheel of gedeeltelijk is overdekt. Een terrasoverkapping met glas is een soort aanbouw aan de woning. Er bestaan echter meerdere mogelijkheden om zo’n aanbouw te realiseren. Is een glazen overkapping de beste keuze?

Dakbedekking
Het is een kwestie van kiezen. Volg je de overkapping van de woning dan betekent dat een overkapping met dakpannen of riet. Ook een plat dak kan als de woning dat ook heeft. Een dicht dak heeft zijn voordelen en nadelen. Het vormt meer een deel van de bestaande woning, maar beperkt mogelijk het buitenzijn. 

Glas is licht
Een serre-achtige constructie vraagt om een doorzichtige bouw. Het gebruik van glas is dan een eerste gedachte. Zijwanden en overkapping zijn van glas met een houten of stenen constructie. Het voordeel van glas is de ruimtelijkheid. Glas of kunststof is dan een te nemen beslissing. Kunststof of polycarbonaat heeft een andere uitstraling dan glas. Glas is helder en blijft dat ook, maar het heeft meer voordelen. 

Voordelen van glas
Glas is duurzaam en heeft een mooie, authentieke uitstraling. Glas is gemakkelijk schoon te houden en is bestand tegen alle weersinvloeden. Zo gebruik je bij een glazen douchewand speciaal glas voor een terrasoverkapping. Glas wat veilig is en gelaagd is. Glas wat niet versplintert en ook een bescherming biedt voor hitte, kou en neerslag. Hoogrendementsglas biedt een redelijke mate van isolatie. Als extra zou men kunnen kiezen voor een rolgordijn of jaloezie, echter gaat dat dikwijls ten koste van het buitengevoel.

Overkapping, waranda, serre of tuinkamer. Begrippen die voor velen synoniemen zijn, maar er zijn wel degelijk verschillen. Het gaat dan over de isolatiewaarde van de ruimte en of de ruimte afgesloten kan worden.
De naam van de bebouwing maakt eigenlijk niet veel uit. Het buitengevoel wordt gevoeld en daar gaat het om.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *