Jouw zoektocht naar het perfecte tv-wandmeubel

By on januari 19, 2021

Ben je nog altijd op zoek naar het beste tv wandmeubel voor in jouw woonkamer? Een dergelijk meubelstuk is zelfs een onmisbaar item, als je de look & feel van jouw interieur compleet wilt maken. Maar het grote aanbod en de eindeloze (maatwerk)mogelijkheden maakt het tegenwoordig erg moeilijk om het perfecte tv-wandmeubel te vinden. Wij helpen je alvast op weg en delen een aantal praktische tips om het beste resultaat uit jouw zoektocht te halen. Lees je mee? 

Een complete woonkamer

De woonkamer, het is de ruimte in je woning waar je met het gezin of vrienden veel samenkomt om te genieten van een lekker hapje, een leuke film of gewoon elkaars gezelschap. Als je het maximale uit deze plek wilt halen, dan kan de aankoop van een stevig en hoogwaardig tv-meubel een goede zet zijn. Het is daarentegen wel belangrijk om vooraf met een aantal zaken rekening te houden, zodat je een miskoop voorkomt. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

1.  Welk meubel past het beste bij jou?

Een tv-meubel is het ideale meubelstuk om je televisie op te plaatsen, maar het is meer dan dat. Het vormt ook een essentieel onderdeel van de uitstraling van het interieur, en het is belangrijk om daarmee rekening te houden als je een nieuw tv-meubel koopt. Kies je voor een wit tv-meubel met hoogglans afwerking of past een traditioneel, houten wandmeubel beter in jouw interieur? De mogelijkheden zijn eindeloos!

2. Past mijn apparatuur wel in mijn tv-meubel?

Een van de belangrijkste factoren bij de zoektocht naar een tv-meubel is het formaat. Het spreekt voor zich dat je rekening houdt met de beschikbare ruimte in jouw woonkamer, maar bedenk ook van tevoren goed wat je erin kwijt wilt. Zijn er kasten of banken die je misschien moet verplaatsen? En hoe zit het met de toevoer van stroom? Kan de apparatuur wel netjes in het tv-meubel geplaatst worden, of kom je toch nog een beetje ruimte tekort? Misschien heb je dan toch een groter wandmeubel nodig. Optioneel kun je ook nog kiezen voor een tv-meubel met kabeldoorvoer voor het netjes wegwerken van de snoeren.  

3. Wat is de ideale hoogte van een tv-meubel?

Nog een ander aspect om rekening mee te houden. Wat is de ideale hoogte van een tv-meubel? Dit hangt volledig af van jouw ideale kijkhoogte. Je moet hierbij rekening houden met jouw lengte, kijkhoogte en ook de hoogte van je bank. Ga eens op de bank zitten als je tv wilt gaan kijken. Als je de televisie zou verdelen in drieën, dan moet je ervoor zorgen dat een derde van de bovenste rand van de tv op ooghoogte hangt. Eigenlijk heel simpel dus!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.