Tips en tricks om je tuinhuisje mooi in te richten

By on juli 26, 2018

Tips en tricks om je tuinhuisje mooi in te richtenHeb jij een tuinhuisje in je tuin? Lucky you! Met name in het zonnige voorjaar en de zomer is een tuinhuis de perfecte plek om vele, relaxte uren door te brengen. Natuurlijk wil je dan wel dat jouw tuinhuisje mooi is ingericht zodat het echt ook voelt als een soort tweede thuis. Met de inrichting van tuinhuizen kun je leuk experimenteren en spelen. Hoe? Daar gaan wij je bij helpen!

Bedenk: waarvoor wil ik mijn tuinhuisje gaan gebruiken?

Voor je ook maar denkt aan het aanschaffen van meubels en accessoires moet je je eerst afvragen waarvoor je jouw tuinhuisje precies wilt gaan gebruiken. Zal het huisje vooral dienen als opslag? Ga je er werken? Of wil je er lekker kunnen relaxen – een boekje lezen of even een serie kijken zonder geklets van de rest van de familie? Afhankelijk van het doel van jouw tuinhuisje, kun je gaan nadenken over een geschikte inrichting.

Kies de juiste meubelen

Wordt jouw tuinhuisje een werkhok? Leuk! Zorg dan wel voor de juiste meubels. Een stevig bureau, een stoel waar je lekker in zit, een lamp zodat je – ook wanneer het schemerig of donker wordt – nog comfortabel kunt blijven werken. Wil je het tuinhuisje toch liever gebruiken om te ontspannen? Dan heb je natuurlijk veel meer aan een stel comfortabele fauteuils, een gezellige eettafel en wellicht een zacht tapijt waar je lekker in kunt wegzakken. Je ziet: de functie van jouw tuinhuisje bepaalt uiteindelijk welke verdere spullen je moet kopen voor de inrichting. Op bijvoorbeeld Fonteyn vind je een ruim assortiment aan tuinmeubelen. Heb je daar de juiste meubelen gevonden? Kijk op Bespaardeals.nl voor Fonteyn kortingscodes.

Doe inspiratie op en maak een moodboard

Als je eenmaal hebt bedacht welke meubelen je precies nodig hebt voor in jouw tuinhuisje, moet je ze natuurlijk nog gaan uitzoeken! Heb je een bepaalde stijl in gedachten maar vind je het lastig om je in te beelden hoe verschillende meubelstukken er in jouw tuinhuisje uit zouden zien? Het is slim om van tevoren een moodboard te maken. Wanneer je online hebt rondgesnuffeld en wat mooie meubels hebt gevonden, kun je deze opslaan en uitprinten en ze vervolgens op een groot vel papier plakken. Op die manier krijg je een visueel idee van het geheel. Zo zie je sneller welke meubelen misschien toch niet binnen het plaatje passen. Tegelijkertijd zie je dan ook wat er juist nog mist!

Zorg voor de juiste details

Details zijn vaak de spreekwoordelijke kers op de taart en dat geldt ook voor het interieur van jouw tuinhuisje! Als je alle meubelen bij elkaar hebt gevonden, wil je jouw tuinhuisje natuurlijk nog wel een persoonlijk tintje geven. Zorg voor foto’s en leuke accessoires om jouw tuinhuisje op te fleuren. Vooral als je jouw tuinhuis wilt gebruiken als een plekje om even tot rust te komen na een lange dag, is het fijn als jouw tuinhuisje wel echt aanvoelt als jouw eigen plek!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *