De voordelen van composiet vloerplanken voor een terras

By on juni 23, 2021

Een terras gemaakt van composiet vlonderplanken komt in Nederland steeds vaker voor. Vlonderplanken van composiet zijn vooral populair vanwege meerdere specifieke voordelen die dit materiaal te bieden heeft. Ben je van plan waarom de keuze voor composiet vlonderplanken verstandig is? Lees dan verder. We zetten de belangrijkste voordelen van dit type planken voor je op een rijtje!

Duurzaam met een natuurlijke uitstraling

Composiet wordt gemaakt door houtvezels te vermengen met thermoplastische kunststof. Planken van composiet zijn dan ook een fraaie vermenging van hout en kunststof. Composietmaterialen worden ook wel als Wood Plastic Composite (WPC) of Hout Kunststof Composiet (HKC) aangeduid. Het grootste pluspunt van deze materiaalsoort is dat composiet eruitziet als hout, maar tegelijkertijd de duurzaamheid en andere voordelen van kunststof heeft. Zo heb je met composiet geen last van splintervorming. Hierdoor is dit materiaal veilig om, als je kinderen hebt, op je terras te gebruiken. Omdat composiet bij regenval niet glad wordt, is een extra veiligheidskenmerk van composietmaterialen. Daarbij is een regelrecht pluspunt van composiet het feit dat dit materiaal goed tegen zowel water als chloor kan. Met composietplanken voorkom je, anders dan met natuurlijke houtplanken, dat je terras last krijgt van houtrot. Terrasplanken van composiet blijven langer mooi dan gewoon hout en zijn daarbij ook een stuk onderhoudsvriendelijker!

Milieuvriendelijk en eenvoudig te monteren

Tegenwoordig is het steeds belangrijker om te kiezen voor een zo milieuvriendelijk mogelijke oplossing. Ga je voor het gebruik van composiet vlonderplanken op je tuinterras, dan hoef je je over de milieuvriendelijkheid geen zorgen te maken. Composiet is namelijk materiaal dat gerecycled kan worden, duurzaam is en ook nog lang meegaat. En dat is natuurlijk beter voor het milieu en klimaat. Fijn is ten slotte dat planken van composiet eenvoudig te monteren zijn op het terras. Je kunt ze, ook als je geen ervaren klusser bent, vrij eenvoudig zelf plaatsen. Succes!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.