Bloemen en planten

By on augustus 20, 2013

Bloemen en planten

Bloemen  en sierwaarde

Iedereen houdt wel van een bosje bloemen. Het staat leuk op tafel en is leuk om te krijgen of om weg te geven.Bloemen
Wat veel mensen niet weten is dat het zelfs bijdraagt aan de gezondheid. Zo hebben bloemen een positieve invloed op de stemming van mensen. Een bosje bloemen op kantoor kan bijvoorbeeld de werksfeer veraangenamen en daardoor stress verminderen. Ook in een woonsituatie hebben mensen liever in een wijk met veel groen en planten dan een wijk met alleen maar beton. Hier dragen mensen zelf aan mee door het onderhouden van een tuin.

Bloemstukken

Bloemstukken bestaan voornamelijk uit snijbloemen.Welke bloemen je kunt gebruiken voor een boeket hangt samen met het seizoen.Het samenstellen gaat op kleur. Zo kunt je bijvoorbeeld combinaties als groen & wit, rood & oranje & geel of blauw & paars & wit gebruiken.

Onderhoud bloemen

Bloemen hebben voornamelijk water en zonlicht nodig. Het beste is om regelmatig de bloemen te besproeien in plaats van één keerBloemen veel water over een lange periode. Let wel op dat je niet op de bladeren of bloemen sproeit maar op de grond waar ze in zitten. Ook is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze in een gunstige temperatuur staan maar omdat meeste bloemsoorten seizoensgebonden zijn hoeft dit geen probleem te zijn.

Mocht je van de bloemen in de tuin een boeket willen maken, is het belangrijk dat je de stengels van de bloemen schuin afsnijdt en vervolgens in het water zetten. Je kunt bij tuincentra zakjes met voeding kopen. Deze meng je in het water waar het boeket in staat zodat het boeket langer in bloei staat.

Planten soorten

Planten zijn soorten die door middel van bloemen en zaden produceren hun eigen soort in stand houden. Er zijn veel verschillende soorten. Zo zijn de varens, de paddestoelen, de bomen en grassoorten ook planten. Je kunt planten verdelen in verschillende categorieën.

Zo heb je Één-jarigen en Vaste planten. Één-jarigen zijn planten die één seizoen bloeien en vervolgens afsterven. Voorbeelden hiervan zijn de zonnebloem, geraniums en terrasplanten.

Vaste planten overwinteren ondergronds dankzei hun wortelgroei. Voorbeelden hiervan zijn bomen, rozen, klimplanten en andere struiken en heesters.

Planten en onderhouden

Bij het planten moet je letten op de volgende zaken:

  • Plaats
    Als eerste kies je een gunstige plek is voor de plant om te groeien. Hierbij moet er genoeg ruimte voor de plant zijn om te Plantgroeien. Zo kunnen bomen en struiken bijvoorbeeld veel ruimte innemen tijdens het groeien. Ook moet het een plek zijn waar de plat genoeg zonlicht krijgt.
  • Periode
    Vervolgens is het belangrijk in welke periode de plant geplant word. De meeste planten zijn seizoensgebonden. Zo worden bomen en struiken en heesters geplant in de herfst, Vaste planten als rozen in het voorjaar (eind februari, maart) en Vijverplanten en andere waterplanten worden geplant in mei.
  • Bemesting
    Ten slotte de bemesting. De meeste planten worden bemest met potgrond of compost. Voor advies over welke bemesting u het beste kunt gebruiken kunt u vragen bij tuincentra.

Het planten van bomen heesters en struiken gaat als volgt: Je graaft een gat die groot genoeg is voor de wortels van de plant (of kluit met zand als die er aan zit). In het gat vul je voor 20% met de gewenste bodemverbeterende meststof. Dit kan compost, potgrond of tuinturf zijn. Dat hangt volledig van de plant af. Meng de meststof met wat normale aarde. Stop de plant in het gat en vul het gat vervolgens op met de gewone aarde. Zorg dat de plant stevig en recht in de grond staat. In de periode na het planten nog regelmatig met water besproeien en bemesten.

Het onderhoud van gras in anders dan dat van vaste planten. Bij kale plekken in uw gazon kunt u het gras behandelen met kalk. In hert voorjaar met koemestkorrel en kalk en in het najaar met kali(kalium) en magnesium. Dit is verkrijgbaar bij tuincentra in de buurt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *