Buitenkeuken

By on september 11, 2013

Buitenkeuken

De buitenkeuken is een nieuwe trend in “buitenleven”. Kent u dat gevoel? De eerste zonnestralen van het voorjaar op uw gezicht, wetend dat de tijd van buitenleven er weer aankomt. Als trotse tuinbezitter wilt u dan optimaal kunnen genieten Buitenkeukenvan uw tuin. Lekker eten en drinken hoort daar natuurlijk bij. Maar wie wil er nu binnen koken als het ook buiten kan! Nederlanders brengen steeds meer tijd door in de tuin en één van de nieuwste trends op tuingebied is de buitenkeuken. Ontspannen in de openlucht kokkerellen zonder de rokerige houtskooldampen van de ouderwetse barbecue. Of u nu wilt wokken of grillen, met de juiste buitenkeuken kan het allemaal en hoeft u tijdens die heerlijke zomeravonden niet meer in de warme keuken te staan, maar bereid u uw maaltijd voor uw gezin, vrienden of familie in de openlucht. Het gemak van een buitenkeuken is dat u de gaskraan openzet, de vlam ontsteekt en aan het werk kunt. Daarnaast is de temperatuur van de grill eenvoudig en direct te sturen waardoor ergernissen over verbrande worstjes tot het verleden behoren.

Vele varianten buitenkeukens

De buitenkeuken is er in veel varianten en ze zijn in verschillende prijsklasse te verkrijgen.

De buitenkeuken is vervaardigd uit duurzame materialen waardoor ze gedurende alle seizoenen zijn te gebruiken. Gemaakt van RVS, teak,- of eikenhout, en leverbaar in alle soorten en maten. Van een compacte kookunit tot een semi-professionele keuken, klassiek of modern. Met een moderne buitenkeuken haalt u het comfort van uw binnenkeuken naar buiten.

Wanneer u besluit een buitenkeuken aan te schaffen is het raadzaam om van te voren bij u zelf na te gaan wat u er allemaal mee wilt gaan doen. Ziet u een buitenkeuken als een goede vervanging van de barbecue waarmee u en uw gezin de zomeravonden doorbrengt, dan heeft u aan een eenvoudige uitvoering voldoende. Wilt u een buitenkeuken gaan gebruiken voor gezellige tuinfeestjes met vrienden en familie, dan is het raadzaam een buitenkeuken aan te schaffen met voldoende capaciteit.

Buitenkeuken en modules

BuitenkeukenVeel buitenkeukens worden geleverd in modules. U kunt uw buitenkeuken dus zo groot en uitgebreid maken als u zelf wil. De meest basic uitgevoerde buitenkeukens zijn vaak mobiel en dus makkelijk op te bergen en lijken nog het meest op een traditionele barbecue. Deze modellen zijn uitgevoerd met één of meerdere gasbranders en beschikken vaak over beperkte opbergruimte voor uw kookgerei. Vaak is een basic buitenkeuken uit te bereiden met een spoelbak-unit  en/of een kook-unit waardoor het mogelijk wordt om allekookactiviteiten buiten te verrichten. Prijzen van eenvoudige buitenkeukens variëren van € 250,- tot € 750,-.

Wanneer u besluit een uitgebreidere variant van een buitenkeuken aan te schaffen dan is de prijs van een dergelijke keuken geheel afhankelijk van uw wensen. Globaal variëren prijzen van uitgebreidere buitenkeukens tussen €1250.- en €5000.-

Tips bij het kopen van een buitenkeuken:

  • Let op de hoeveelheid kast en opbergruimte!
  • Voldoende kastruimte verhoogt het comfort van uw buitenkeuken. Wanneer u om de haverklap naar binnen moeten voor ingrediënten, kookgerei en andere benodigdheden, bent u meer aan het lopen dan genieten.
  • Kies voor het juiste materiaal!
  • Bedenk van tevoren wanneer en hoe u uw buitenkeuken gaat gebruiken. Laat u uw buitenkeuken het gehele jaar buiten staan, dan is het raadzaam om te kiezen voor een duurzame materiaalsoort. Ook is het belangrijk dat u uw buitenkeuken afdekt met een speciale afdekhoes. Zo beschermt u uw buitenkeuken het best tegen allerlei weersinvloeden.
  • Koop uw buitenkeuken niet te klein! Wat veel gebeurt is dat mensen een buitenkeuken aanschaffen die in het gebruik al snel te klein is. Koop uw buitenkeuken niet te klein, dit voorkomt frustraties.

Klik hier voor recepten om te bereiden op uw buitenkeuken

Bob organiseren maar geen zin om het zelf te doen? Schakel dan onzebuurtbbq.nl zij organiseren een chique bbq voor jouw buurt voor een zeer scherpe prijs!

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *