Nieuwe dakbedekking voor uw tuinhuis nodig?

By on november 4, 2016
Nieuwe dakbedekking voor uw tuinhuis

Door de jaren heen zal de dakbedekking van uw tuinhuisje steeds verder versleten raken, met alle gevolgen van dien. In het ergste geval krijgt u met vervelende lekkages te maken, doordat het vocht via de dakbedekking bij uw tuinhuis naar binnen sijpelt. Eenmaal binnen zal het vocht in het houtwerk onder de dakbedekking trekken, waar het zorgt voor rottende plekken in het hout. Ook kunnen er schimmelplekken op muren of op een plafond ontstaan bij een lekkage in uw tuinhuis. Reden genoeg om de dakbedekking tijdig te laten vervangen als u aan nieuwe dakbedekking toe bent. Een erkende dakdekker bij u in de buurt kan u hierbij helpen! Voor welk type dakbedekking kiest u?

Tip: vergeet uw dakbedekking niet regelmatig te laten onderhouden! Dakdekkers raden consumenten doorgaans aan om de dakbedekking eens per jaar of eens per twee jaar te laten onderhouden.

Verschillende soorten dakbedekking

Dakbedekking wordt tegenwoordig in verschillende soorten aangeboden aan consumenten. Dit maakt het soms behoorlijk lastig om het juiste type dakbedekking voor uw tuinhuis te vinden. Wilt u bijvoorbeeld een goedkope oplossing, of kiest u voor een oplossing die de isolatie in uw tuinhuis verbetert? Een bitumen dakbedekking is de meest gekozen oplossing voor tuinhuisjes, omdat een bitumen dakbedekking relatief goedkoop is, snel te leggen valt en daarbij een vrij lange levensduur (circa 25 jaar) heeft.

Een alternatief voor een bitumen dakbedekking is een zogenaamd groen dak. Groene daken zijn momenteel razend populair, omdat een groen dak bijdraagt aan een beter milieu en er daarbij ook nog eens hartstikke mooi uit kan komen te zien.


De werking van een groen dak op een tuinhuis

Bij een groen dak laat een dakdekker verschillende soorten groen (grassen, mossen, kleine plantjes, etc.) op de ondergrond van uw dak groeien. Als gevolg hiervan, met name door de wortels van het groen, wordt de warmte beter vastgehouden binnen uw woning. De isolatiewaarde van uw tuinhuis zal hierdoor stijgen, waardoor u zelf minder energie hoeft te verbruiken en daardoor bespaart op uw energierekening. Een nadeel aan een groen dak is de hoge aanschafwaarde hiervan. Een dakdekker kan u helpen bij het maken van een indicatie van de kosten voor het plaatsen van een groene dakbedekking op het dak van uw tuinhuis.

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *