Tips voor het onderhouden van je tuin als je op vakantie gaat

By on februari 9, 2022

Als je op vakantie gaat, wil je je natuurlijk niet druk te hoeven maken over je tuin. Het is niks vervelender dan thuis komen van een uitgeruste vakantie en dan zien dat je tuin er niet uit ziet. Dus ga jij op vakantie, en wil je je geen zorgen te hoeven maken over je tuin? Lees dan deze tips!

Voldoende water

Zorg voor voldoende water voor je planten in de tuin. Als je een paar dagen op vakantie gaat, is het handig om de buren, familie of vrienden te vragen af en toe je planten water te geven en te verzorgen. Als dit niet lukt is de gardena vakantiebewatering een goede oplossing hiervoor. Dit is een automatische tuinsproeier met een timer of een vaste waterinstallatie. De beste tijd om te sproeien is vroeg in de ochtend of laat in de avond. De planten overdag water geven, kan ervoor zorgen dat de planten zullen verbranden. Aan het begin of aan het eind van de dag hebben je planten de meeste tijd om het water goed in zich op te nemen. 

Gras maaien

Een aanrader is om het gras te maaien vlak voor je op vakantie gaat. Maar maai het gras niet extra kort! Op deze manier zal het gras langer meegaan. Door het gras iets langer te laten, bescherm je het ook tegen uitdroging! Heb je een heg in je tuin? Snoei deze dan ook voordat je op vakantie gaat. Silky heeft hiervoor verschillende wisselstukken die je hiervoor kan gebruiken. 

Onderhoudsbeurt

Plan vlak voor je op vakantie gaat een onderhoudsbeurt voor je tuin in. Probeer de tuin zoveel mogelijk onkruidvrij te maken, en knip alle uitgebloeide bloemen uit de planten. Tip: bedek de bodem rondom je planten met houtsnippers! Hierdoor zullen je planten minder snel uitdrogen. Daarnaast is het handig om spullen die kunnen omvallen of wegwaaien op te bergen. Zo voorkom je dat je meubilair in de tuin beschadigd raakt tijdens een hevige storm of regenbui. 

Bescherming

Heb je niemand die voor je tuin en planten kan zorgen als je een paar dagen weg bent? Probeer dan zoveel mogelijk planten in een pot in de schaduw te zetten, het liefst in een teiltje met water. Maar je kan natuurlijk deze zorgen ook uit handen dragen door een hovenier in te schakelen. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *