Tuinbeelden zijn er in duizenden soorten en maten

By on januari 18, 2022

Veel Nederlandse huizen hebben een tuin en voor veel mensen is dit dan ook een heerlijke plek om tot rust te komen na een dag hard werken. Ook het werken in de tuin is voor veel mensen een hobby en zorgt voor ontspanning. Het inrichten van een tuin is een leuke activiteit en vergelijkbaar met het inrichtingen van een huis of binnenruimte. Je kan kiezen voor tal van verschillende soorten stijlen en thema’s. 

Naast de begroeiing en het tuinmeubilair dat je gaat gebruiken, zijn er nog tal van andere attributen die je in de tuin kunt plaatsen. Een van de tuin attributen die we steeds vaker terugzien in verschillende soorten tuinen, is het tuinbeeld. Tuinbeelden zijn beschikbaar in tal van soorten en maten en vaak goed te combineren met diverse tuin stijlen.

Tuinbeelden worden al honderden jaren gebruikt

Al vanuit de oudheid worden er tuinbeelden gebruikt. De oude Grieken en ook de Romeinen maakten al gebruik van deze vorm van kunst. In deze tijden hadden de tuinbeelden niet alleen een functie voor de uitstraling, maar zat er vaak ook een symbolische betekenis achter het gebruik van tuinbeelden. 

Vaak was een tuinbeeld een afspiegeling van een god of een engel. Deze vaak witte stenen beelden zijn nog steeds te krijgen in verschillende formaten en vormen en passen zeer goed in een meer klassiek ingerichte tuin. De witte kleur contrasteert erg mooi met de groene kleuren van de meeste begroeiing in de tuin. Ook is het soms zeer passend om een tuinbeeld als deze naast een vijver te plaatsen of te integreren met een fontein in de tuin.

Het online aanbod aan tuinbeelden is de afgelopen jaren verveelvoudigd

Naast de klassieke witte stenen tuinbeelden zijn er ook nog zeer veel andere soorten tuinbeelden te verkrijgen. Naast tuincentra zijn er ook steeds meer online aanbieders van tuinbeelden. Zo valt een tuinkabouter ook onder de noemer tuinbeelden en kun je hiermee een vrolijk item toevoegen aan je tuin. 

Ook zien we steeds vaker tuinen met een Aziatisch thema terug met onder andere veel bamboe elementen en bijvoorbeeld een Boeddhabeeld. Naast dit soort beelden zijn er ook abstracte beelden waar je voor kan kiezen in verschillende materiaalsoorten. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om te kiezen voor een bronzen sculptuur in een vorm naar keuze, wat de tuin een hele moderne en stijlvolle uitstraling kan geven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *