Waarom horren in huis onmisbaar zijn

By on september 28, 2021

Bij horren wordt vaak direct gedacht aan het buiten houden van vervelend ongedierte in de warme zomermaanden. Alhoewel ze daar uitermate geschikt voor zijn, heeft het plaatsen van een hor in of voor je raam of deur nog veel meer voordelen. Hier lees je alles wat je wilt weten over horren!

Soorten horren

Er bestaan vele soorten en maten horren. Naast de bekende pendelhordeur en trekdeur- of raamhorren met een veer, is de keuze inmiddels reuze! Je kunt uiteraard elk type hor op maat laten maken. De populairste op een rijtje:

  1. Dubbele plissé hordeur

Een van oorsprong Japanse vouwoplossing voor grote oppervlakten, omdat het horgaas niet oprolt, maar wordt opgevouwen. Perfect voor schuifpuien, tuindeuren en serres.

  • Dubbele rolhordeur

Eveneens geschikt voor bredere deuropeningen. Deze hordeur is zo vormgegeven dat een deel van de deur gebruikt wordt als doorgang en het andere gedeelte op z’n plek blijft.

  • Inklem raamplissé 

Een strak model hor voor in een raam, met hetzelfde gaas als de hordeur. Schuift geruisloos open en dicht, ideaal voor de slaapkamer.

  • Inklemhorren

Ideaal voor draaikiep ramen en gemakkelijk in gebruik. Het enige wat je hoeft te doen is de hor in de raamopening klemmen.

Voordelen van horren

Maar, waarom is een hor dan precies zo fijn? Lees hier alle voordelen:

  1. Ventilatie

Met een hor kun je zonder zorgen de ramen en deuren openzetten. Naast dat dit zorgt voor een aangename frisheid in huis, is de frisse lucht die (gefilterd) binnenkomt ook nog eens goed voor je gezondheid. 

  • Ongedierte

Geen enkele irritante mug die je slaapkamer nog binnenkomt met een hor voor je raam. Bovendien houdt een hor niet enkel kleine insecten tegen, maar vooral in de winter ook muizen of zelfs ratten die de warmte op komen zoeken bij jou in huis.

  • Pollen

Nóg een voordeel van een hor is dat rondzwevende pollen die menig hooikoortspatiënt hevig doen snotteren, worden tegengehouden door het gaas van de horren. Zo kan je zelfs als hooikoortspatiënt in de lente- en zomermaanden genieten van frisse buitenlucht in huis.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *