Daarom kiezen voor een vloerkleed binnen jouw interieur

By on september 8, 2021

Tapijten en vloerkleden zijn de perfecte items om het interieur te verbeteren of van een make-over te voorzien. Er zijn vloerkleden met verschillende texturen en maten verkrijgbaar om aan de eisen van verschillende mensen te voldoen. Dat is juiste het mooie, er is dus voor ieder wat wils. In dit artikel hebben we de grootste voordelen van vloerkleden voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder!

1. Als kunst aan de muur


De toegevoegde waarde van vloerkleden in een interieur mag niet worden onderschat. En al helemaal niet worden genegeerd. Een vloerkleed kan karakter toevoegen aan een ruimte. Of de kamer in kwestie nu een kantoorruimte, woonkamer of een slaapkamer is, vloerkleden in de juiste kleur en afmetingen kunnen het interieur in positieve zin veranderen. Zo ook als kunst aan de muur. Je leest het goed. Hang bijvoorbeeld jouw favoriete vloerkleed aan de muur achter de bank om extra textuur of warmte toe te voegen. Tegelijkertijd creëer je een echte eyecatcher in de ruimte! En, heb je al nagedacht om het vloerkleed in de slaapkamer te verwerken als hoofdbord? 

Tip! Meer inspiratie kun je op Pinterest opdoen. Neem daar dus zeker even een kijkje. Pinterest is namelijk ook super handig om een overzichtelijk moodboard te maken, dus ook voor eventuele andere interieurwensen.

2. Durf te combineren


Kun je niet kiezen tussen een aantal vloerkleden die je op het oog hebt? Waarom niet gewoon kiezen voor twee of meerdere vloerkleden? Oplossingen zijn soms zo simpel! Door verschillende vloerkleden op elkaar te leggen, kun je een groter deel van de vloer bedekken en creëer je ook nog een textuurcontrast in de woonruimte. Om een echt statement te maken, kies je voor een tapijt met een andere vorm, patroon of textuur, waardoor sterke geometrische vormen en lagen ontstaan die direct de aandacht trekken zodra je de kamer binnenkomt!


3. Verdeel de ruimte in zones


Vloerkleden zorgen niet alleen voor meer sfeer in de ruimte, maar je kunt er ook ruimtes mee afbakenen. Super handig! Als je bijvoorbeeld een grote kamer moet inrichten, dan zijn vloerkleden een geweldige manier om dit te bereiken. De truc is om de ruimtes in zones te verdelen, bijvoorbeeld door het eetgedeelte en tv-gedeelte af te bakenen met een design vloerkleed. Hoe groter het vloerkleed, hoe groter je de zone kan maken. Dat spreekt natuurlijk voor zich! Oh, en wist je trouwens dat een vloerkleed nog een ander praktisch voordeel kent? Een tapijt of vloerkleed kan namelijk geluid dempen. Geluiden worden gedeeltelijk geabsorbeerd of gedempt. Met name hoogpolige tapijten en vloerkleden zijn geschikt voor geluidsdemping.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *