Bloempotten

By on september 11, 2013

Bloempotten

Bloempotten zijn erg handig om uw tuin op te laten vallen. U kunt bijvoorbeeld 2 grote bloempotten voor uw voordeur zetten voor een overweldigend effect. U zou ook een prachtige verglaasde of stenen bloempot als steunpunt in het midden van uw tuin of binnenplaats kunnen plaatsen. Dit zal meteen in het oog springen bij uw gasten. U kunt ook het nestel principe gebruiken, door een grote bloempot te plaatsen met daarom om heen enkele kleine bloempoten van het zelfde materiaal (zoals terracotta, plastic, hout of steen) en model. Hebt u een wat kleinere tuin of binnenplaats, dan is het gebruik van enkele grote bloempotten in plaats van meerdere kleine bloempotten aan te bevelen.

Bloempotten terracotta – plastic – hout – steen

Bloempotten worden vaak gemaakt van terracotta, maar bloempotten worden ook gemaakt van plastic, hout of steen. SomsBloempot hebben bloempotten een kleine opening op de bodem. Dit is om het teveel aan water weg laat vloeien naar een plaat die onder de bloempot is geplaatst. Het water blijft zo op de plaat liggen en zo kan de plant in de bloempot het water gebruiken wanneer de plant dit nodig heeft. Als u bloemen of planten wilt kweken in bloempotten vereist dit de volgende aspecten, namelijk:

  • Licht
  • vochtigheid
  • voedingsmiddelen voor de voortdurende groei.

Het is belangrijk dat u de juiste bloempotten voor uw behoeften kiest.

De geschiedenis van de bloempot

Door de eeuwen heen heeft het gebruik van de bloempot de geschiedenis beïnvloedt. Zodra de mensen de capaciteit hadden om de planten en bloemen van de ene omgeving naar een andere omgeving te brengen en ze daar ook te kunnen blijven onderhouden. De Egyptenaren waren een van de eerste mensen op aarde die de bloempot gebruikte om bloemen en planten te vervoeren van de ene omgeving naar een andere omgeving. De Romeinen waren de eerste die bloemen en planten in bloempotten naar een koude omgeving/weer te brengen en ze daar te onderhouden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *