Grasmaaier

By on augustus 20, 2013

Grasmaaier

Onder de grasmaaiers bestaan veel verschillende types. Afhankelijk van de oppervlakte die gemaaid moet worden en natuurlijk het budget bestaan er verschillende keuzes in de categorie grasmaaier.

Handgrasmaaier

Om te beginnen heb je de handmaaier die door middel van voortduwen de spiraalvormige messen in beweging zet. Deze grasmaaier is geschikt voor de kleinere oppervlaktes en is een goedkope oplossing voor het maaien van uw gazon.

Automatische electrische grasmaaier

Vervolgens is er voor de middelgrote oppervlaktes de elektrische automatische grasmaaier. Hierbij bewegen de messen van de Grasmaaiergrasmaaier zich automatisch voort door middel van stroom. Voordeel hierbij is dat u zelf niet meer de messen in beweging hoeft te zetten. Echter het nadeel is dat men altijd gebonden is aan het snoer van grasmaaier wat daardoor ook het bereik bepaalt.

Motor (benzine) grasmaaiers

Wanneer u niet wilt slepen met kabels/snoeren is er de motorisch aangedreven grasmaaier. Deze grasmaaier werkt op benzine en wordt dus aangedreven door middel van een motor. Deze motor grasmaaier heeft ook nog de variant van zelfrijdende grasmaaier. Door middel van het in knijpen van een hendel beweegt deze motor grasmaaier zichzelf voort en hoeft hij alleen nog maar gestuurd te worden.

Zitmaaier

Voor de grote oppervlaktes bestaat er de zitmaaier. Dit is een volautomatische grasmaaier die zelf bestuurd moet worden en waar Zitmaaieralles vanaf de zitplek bedient kan worden. Er zijn ook van de zitmaaier verschillende types verkrijgbaar.

Zoals u dus ziet zijn er vele soorten grasmaaiers en maaiers die u kunt gebruiken voor het bijwerken van uw gazon.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *