Houten terras

By on september 11, 2013

Houten terras en houten terrastegels

Een houten terras in de tuin komt steeds vaker voor. Hout kan, als het goed is geïmpregneerd, tientallen jaren in de tuin overleven. Een voordeel van een houten terras is dat een verharding met hout warm is aan de voeten. Houtsoorten die na een Houten padaantal jaren donkerder worden kunnen erg lang warmte van de zon vast houden. Vuren- of grenen hout is de hout soort die vaak gebruikt wordt bij een houten terras.Ook tropisch hardhout is een hout soort dat veel gebruikt wordt bij de aanleg van een houten terras. Het voordeel van tropisch hardhout is dat het een erg lange duurzaamheid heeft. Een nadeel van tropisch hardhout is dat het erg duur is. Een goed alternatief voor tropisch hardhout voor u de aanleg van een houten terras is Larix / Lariks hout. Dit is een hout soort van naaldbomen met een erg lange duurzaamheid en het is een stuk goedkoper dan tropisch hardhout.

Het plaatsen en monteren van terrasplanken

Wilt u een houten terras aanleggen maar niet gebruik maken van houten terrastegels, houd er dan rekening mee dat u tussen de terrasplanken wat ruimte over houdt. Terras hout zoals tropisch hardhout en Lariks hout leeft en zal in verloop van tijd gaan uitzetten, dus geeft het hout de ruimte.

Tip: Een ruimte van de dikte van een duimlat tussen uw terrasplanken bij het aanleggen van een houten terras is voldoende

Houten terras en terrastegels

Als u zelf een houten terras wilt aanleggen zijn houten terrastegels een uitkomst. Ook voor smalle paden in uw tuin kunt u gebruik maken van houten tegels. Houten tegels zijn geschikt voor het dragen van voorwerpen zoals een kar met zware stenen of plekken die langzaam opdrogen zoals schaduwrijke plekken. Er zijn verschillende soorten houten terras tegels verkrijgbaar. De meeste houten terrastegels hebben een lengte hebben een lengte van 50 cm tot 100 cm. De houten terrastegels zijn vaak vierkant van formaat. Als u de een houten terras maakt van houten terrastegels is het ook mogelijk om de houten terrastegels in verschillende kleuren te lakken.

Houten terrastegels leggen en plaatsen

Houten terrastegels zijn meestal wel te krijgen bij de bekende doe het zelf zaken en tuin centra. Houten terras tegels Houten tegelmoeten gelegd worden op geel zand of split om snel rotten tegen te gaan. De bodem moet waterdoorlatend zijn. Net als bij het bestraten moet de grond waar u de terrastegels oplegt waterpas en goed aangedrukt zijn. U kunt ook nog, net als bij het bestraten, een onkruiddoek plaatsen om onkruid tegen te gaan. De losse componenten moeten aan elkaar worden geschroefd. Vaak heeft de fabrikant van houten terrastegels hier al rekening mee gehouden, waardoor het aanleggen van een houten terras met de terrastegels een stuk eenvoudiger wordt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *