Olijfboom snoeien

By on augustus 19, 2013

Olijfboom snoeien

Op zich is het niet nodig om olijfbomen te snoeien, maar als u de boom toch wilt snoeien kunt u het beste vormsnoei toepassen.

Om dit te doen moet u de toppen van de langste takken van de olijfboom afknippen, dit bevordert de groei uit de kroon van de olijfboom, waardoor de olijfboom mooi en vol word. De beste tijd waarin u Olijfboom snoeieneen olijfboom kunt snoeien is in het najaar. Het is mogelijk om de olijfboom te snoeien in de zomer, maar dit kan slecht zijn voor de vruchtzetting van de olijfboom. De takken die onderaan de olijfbomen snoeien gebruiken veel voedsel, wat dus ten koste gaat van de rest van olijfboom. Het is dus raadzaam om deze takken weg te snoeien. Als uw olijfboom door de vorst veel van zijn blad verliest, dan is het raadzaam om de takken van de olijfboom terug te snoeien tot ongeveer 20 centimeter en daarna de olijfboom weer opnieuw te laten groeien. Hierdoor komt het blad van de olijfboom weer terug.

De olijfboom is een langzaam groeiende boom, de olijfboom is dus gemakkelijk te onderhouden en te snoeien. De olijfboom blijft zowel in de winter als in de zomer groen, dus u hebt het hele jaar een groene olijfboom.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *