Onkruid

By on augustus 20, 2013

Onkruid verwijderen

Elke tuinier heeft er wel een last van: onkruid! Wat is de beste manier om er vanaf te komen? Hoe sneller het onkruid wordt aangepakt hoe beter het is voor de planten, omdat het vocht en voedingsstoffen uit de bodem neemt, maar ook heeft het een grote aantrekkingskracht op plaagdieren en ziekten.

Traditioneel onkruid verwijderen

Onkruid

Een traditionele en nog steeds de beste manier om van milieuvriendelijk van onkruid af te komen is schoffelen. Schoffel bijvoorkeur op een droge zonnige dan. Dit scheelt een hoop tijd om dat het onkruid dan kan blijven liggen omdat de zon ze uitdroogt. Is het vochtig buiten, dan is het wel nodig het daarna te verwijderen omdat anders de wortels zich weer in de grond gaan vastzetten. Schoffel ook zoveel mogelijk als het onkruid nog jong is, dan heeft het namelijk geen kans om zaad te zetten. Belangrijk is dat bij het schoffelen ook de wortel uit de grond wordt meegenomen, trek de wortel er zonodig nog met de hand uit.

Met bestrijdingsmiddelen onkruid verwijderen

Een andere snellere manier om het te bestrijden is het gebruik van bestrijdingsmiddelen. Het beste kunt u hiervoor een milieuvriendelijk middel voor gebruiken. Veel middelen helpen goed tegen het onkruid in de border en tussen de bestrating. Om de vloeistof te verspreiden kant u gebruik maken van een oude plantenspuit of de daarvoor bestaande middelen, zoals de gifsproeier. Enkele uren na het spuiten wordt het onkruid bruin en gaat het dood. Zorg ervoor dat alleen het onkruid besproeit wordt en niet andere planten die in de buurt staan. Hierbij kan handig gebruik gemaakt worden van de zogenoemde onkruidkap. De beste tijd om te spuit is op een windstille avond, zo kun je de volgende dag eenvoudig het dode onkruid eenvoudig verwijderen.

Onkruid kan handig voorkomen worden door bodembedekkers te planten in de tuin. Deze planten zorgen voor dergelijk dikke laag zodat onkruid geen kans krijgt.

Wat ook kan is het in huren van een hovenier. Klik hier voor prijzen hovenier.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *