Tuinschutting

By on augustus 20, 2013

Om een stukje privacy te creëren in uw tuin kunt u een tuinschutting plaatsen. Je kunt kiezen om een kant en klare tuinschuttingen te kopen bij bijvoorbeeld een bouwmarkt, of een op maat gemaakt. De meest gebruikte houtsoort bij het maken van tuinschuttingen is Noord Europees grenen. Dit is een sterke, duurzame houtsoort die erg duurzaam is. Om te zorgen dat het hout goed blijft moet het één keer per jaar behandeld worden met beits. Een dunne laag beits voorkomt het rotten van het hout. Het is ook mogelijk om de schuttingen te verven en daarna te behandelen met beits. Zo kunt u zelf de kleur van u schutting bepalen.

Aandachtspunten bij het kiezen van een schutting in de tuin

SchuttingBij het uitkiezen van tuin schuttingen zijn er enkele aandachtspunten. Zo is er bijvoorbeeld bij tropisch hardhout een FSC waarborg logo dat garandeert dat het hout verantwoord gekapt is. Het is ook belangrijk om te kijken of schuttingen in elkaar zijn geschroefd of in elkaar zijn geniet. Geschroefde schuttingen zijn veel steviger waardoor de schuttingen langer mee gaan. Als laatste aandachtspunt is het belangrijk dat wanneer de tuin schutting tussen U en Uw buren staat dat alles goed overlegd wordt.

Bent u op zoek naar een kwalitatieve en mooie schutting voor in uw tuin? Dan kunt u het beste uw schutting laten plaatsen door een vakman. Kijk dan eens naar het assortiment van Schutting Service.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *