Tuinbank

By on augustus 22, 2013

Tuinbank

In de moderne tuin, waar de tuin steeds meer als buitenkamer wordt gezien, hoort tegenwoordig een mooie tuinbank. Hier vind je informatie over de onderhoud en aanschaf van een houten of metalen tuinbank.

Houten tuinbanken

Vele mensen kopen hun tuinbank, zetten het in hun tuin en zijn zeer gelukkig met wat zij zien en u hebt er een goed gevoel bij. Voor de eerste maanden ziet de bank er mooi uit. Maar als de maanden voorbijgaan, neigt uw houding te veranderen als u de Tuinbankhouten tuinbank niet de behandeling heeft gegeven die tuinbank van te voren nodig had. Er zijn veel muggen en andere insecten die niets anders doen dan uw houten tuinbank weg te eten.
Om ervoor te zorgen dat de bank vele jaren in goede vorm blijft, het is belangrijk om de tuinbank vooraf te behandelen alvorens het in uw tuin te plaatsen. Er is een behandeling die u kunt gebruiken om het hout te versterken, er is er een om insecten te doden, en er is een behandeling die de domeinkleur van uw tuinbank vast houdt. Het gebruiken van minstens één van deze behandelingen zou goed zijn, maar als u alle drie de behandeling gebruikt is dit beter voor uw tuinbank.
Dus het van te voren behandelen van uw houten tuinbank zorgt ervoor dat u langere plezier kunt beleven van uw houten tuinbank.

Metalen tuinbank

Als u een metalen tuinbank niet behandelt, kan de bank aan de algemene schoonheid van uw tuin afbreuk doen. Metaal heeft weinig onderhoud nodig. Het is aan te raden om ze één keer per jaar met een wax of cleaner te reinigen.
Om uw metalen tuinbank schoon en mooi te houden en hebben ze meer onderhoud nodig, zou u deze volgende stappen moeten volgen:

• Verwijder alle rubberuiteinden en kussens als die er zijn. Dit zal u helpen om ervoor te zorgen dat u iets niet doet aan een onderdeel van het meubilair dat u niet hoeft te renoveren.
• Was/schrob de bank met een mild detergens Nadat u klaar bent met het schrobben moet er voor zorgen dat er geen zeep en andere schoonmaak resten achter blijven.
• Met een staalborstel kan de over gebleven roest en verfplekken wek borstelen
• Kijk zorgvuldig om te zien dat het verf geborreld heeft. Als dat zo is betekent dat waarschijnlijk er wat roest onder de oppervlakte van de verf zit. U zou een schroevendraaier of iets dergelijks moeten gebruiken om de roest bij geborreld verf weg te breken. U zult dan het met een staalborstel willen omhoog schaven.
• Als u dit niet voor elkaar krijgt, kunt u een soort commerciële roestvlekkenmiddel krijgen en verwijdert de roest op daar mee.
• Nu is het tijd te renoveren. U zou de metaal tuinbank moeten schilderen met een roestvrije verf. Maar als de bank zeer aangetast is, kan u de tuin bank eerst met een roestvrije inleiding behandelen.
• Het vergt wat tijd om het te laten drogen. Afhankelijk van de dikte van de laag, zou elke laag tussen 12-24 uren moeten drogen. Als u niet lang genoeg wacht, heeft u het risico om het proces van bij het begin helemaal over te beginnen.
• Vervang of plaats de rubberuiteinden en de kussens die u aan het begin van het renoveer proces heeft verwijderd terug op de tuinbank.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *