Tuinhuis

By on augustus 21, 2013
Tuinhuis

Tuinhuis

Een tuinhuis omschrijft zich als een huisje dat afsluitbaar in de tuin geplaatst wordt. Er kunnen verschillende doelen ten gronde liggen voor het aanschaffen van een zogenaamd tuinhuisje. De een wil graag zijn gereedschap en tuinmeubelen erin opbergen Tuinhuisterwijl andere het gebruiken als speelruimte voor de kinderen of zelfs als gastenhuis. Bovendien is het niet alleen handig maar geeft een tuinhuisje ook extra sfeer.
Tuinhuisjes kunnen in allerlei soorten en maten door bekende fabrikanten worden geleverd, maar er is ook de mogelijkheid om ze op maat te laten maken. Daarnaast is er voor de handige doe-het-zelver altijd nog de mogelijkheid zelf een huisje te bouwen.

Verschillende stijlen van tuinhuisjes

De levering van een tuinhuis onderscheidt zich in verschillende stijlen. Zo kan er met een rieten dak, een luifel, schuifdeur en tal van andere mogelijkheden worden geleverd. Wanneer u bijvoorbeeld ruimtegebrek heeft in uw tuin is een klein tuinhuisje een ideale keuze. De zijn vaak niet heel duur en kunnen in verschillende soorten en kwaliteiten (hout, kunststof en metaal) worden geleverd afhankelijk van uw budget. Belangrijk bij de aanschaf is te kijken naar de stijl van uw huis. Heeft uw huis een strakke stijl dan is een blokhut bijvoorbeeld geen goede optie.

Sluitwerk en fundering tuinhuis

Wanneer u het bouwpakket installeert of uw eigen tuinhuisje bouwt is een fundering die waterpas is erg belangrijk. Bij de geringste afloop kunnen al snel kieren ontstaan waardoor bijvoorbeeld de deur gaat klemmen en de ramen op spanning komen te staan. Daarnaast is hang en sluitwerk van goede kwaliteit ook van belang. Met een degelijk slot kunt bovendien uw tuinhuisje eenvoudig afsluiten.

Tuinhuisje en bouwvergunning

Ook kan het nodig zijn een bouwvergunning aan te vragen. Wanneer het tuinhuisje hoger is dan 2,70m heeft u zeker een bouwvergunning nodig. Uw eigen gemeente kan u hier nog meer over vertellen, omdat de regels per gemeente nogal eens verschillen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *