Tuinverlichting

By on september 11, 2013
Parasol

Tuinverlichting en buitenverlichting

Er is niets magischer dan een zomeravond diner of feestje. Met de zachte zomer winden, sterren aan de hemel en de plons van tuinfontein dichtbij. Om de sfeer nog beter te maken is een goede tuinverlichting ook van belang.

3 soorten tuinverlichting – buitenverlichting

Er zijn 3 soorten tuinverlichting en buitenverlichtingen, namelijk:

  • Tuinverlichting voor op de tafel
  • Tuinverlichting om op te hangen
  • Tuinverlichting voor op de grond (bijvoorbeeld staande lantaarnpaal)

Tuinverlichting voor op de tafel

Voor het creëren van een gezellige sfeer kunt u gebruik maken van kaarsen of lantaarns met kaarsen daarin. Als u voor Tafelverlichtinglampen kiest, kies dan voor lampenmet een lont (bijvoorbeeld olielampen) in plaatst van een peer lamp, omdat die ook aan een snoer/stekker vast zitten. Dit komt de sfeer zeker ten goede. Tegenwoordig zijn er wel al peer lampen op batterijen waardoor u geen last meer heeft van die lange draden en stekkers. Nadeel is wel dat de energie van batterijen natuurlijk op kan raken. Als u gebruik wilt maken van een kaars als tuin verlichting moet u wel nadenken over hoe u de kaars plaats of beschermt tegen over de wind. Het is natuurlijk erg vervelend als de wind uw kaarsen steeds uit blaast. Heeft lasten muggen en vliegjes. Kies dan voor een citroenkaars. De citroen geur die van de citroenkaars afkomt, houdt de vliegen en muggen weg.

Tuinverlichting – buitenverlichting om op te hangen

BuitenverlichtingVoor hangende tuinverlichtingen worden de opties beperkt door uw eigen fantasie. U kunt decoratieve lichten in elke vorm stijl vinden. Er zoveel keuze dat er voor elke tuin thema wel een hangende tuinverlichting te krijgen. Bijvoorbeeld kleurrijke Chinese hangende tuinverlichting of oude Franse lantaarns.

Tuinverlichting – buitenverlichting voor op de grond

Er zijn verschillende vormen van tuinverlichting voor op de grond. Zo heb jetuinverlichting op stroom, zonnen energie, Tuinverlichtinglampenolie (bijvoorbeeld fakkels). U kunt bijvoorbeeld u looppad verlichten door middel van fakkels. Tuinverlichting op stroom zijn natuurlijk aan gesloten doormiddel van een stroomdraad en stekker. Deze kunt u natuurlijk weg werken onder de grond. Een nadeel van tuinverlichting op zonne-energie is dat ze een beperkte brand tijd hebben. Zonne-energie tuinverlichting wordt overdag als de zon schijnt opgeladen en deze opgeslagen energie wordt gebruikt als het donker wordt.

TIP: heeft u een zwembad of vijver in de tuin, dan kunt u daar drijvende kaarsen in plaatsen. Het trillen van de vlammen zullen worden verdubbeld wanneer zij in de oppervlakte van het water worden weerspiegeld.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *