Vlinderstruik snoeien

By on augustus 20, 2013

Vlinderstruik snoeien

De vlinderstruik is een plant met mooie lange pluimvormige bloemen. Zoals de naam al zegt trekt de vlinderstruik vlinders aan. DeVlinderstruik snoeien Atlanta, citroenvlinder en het koolwitje zullen in de zomer vaak in uw tuin te zien zijn door de vlinderstruik. Het is wel van groot belang om de vlinderstruik te snoeien en dus bij te houden. Want als je hem een paar jaar niet snoeit krijg je een verwaarloosde struik en zal de struik steeds groter worden. De vlinderstruik zal ook minder bloemen bevatten als het snoeien regelmatig vergeten wordt. Wanneer en hoe moet ik mijn vlinderstruik snoeien om een mooie vlinderstruik te houden?

Vlinderstruik snoeien hoe en wanneer?

De vlinderstruik is van zich zelf een vrij grote struik. De vlinderstruik vormt een mooie opvulling van de tuin. Toch mag je de grote plant van de vlinderstruik goed terug snoeien. De vlinderstruik moet je tot een centimeter of twintig a veertig snoeien, alle zwakkere scheuten mag je helemaal weg snoeien. Dit moet gebeuren in de periode van de late winter tot vroeg in het voorjaar. De gesnoeide stengels kunnen goed als steunstokjes voor andere planten worden gebruikt.

Verschillende sooorten vlinderstruimen en snoeien

Er zijn echter verschillende soorten vlinderstruiken. De hierboven beschreven vlinderstruik wordt in het latijns ook wel Buddleia Davidii genoemd en kent een levencyclus van een jaar. De Buddleja Alternifolia is een ander soort er groeit op tweejarig hout. Het is belangrijk om te weten welk soort vlinderstruik je hebt, want bij de Buddleja Alternifolia moeten je de oudere stengels met nieuwe scheuten niet snoeien. Dit om dat deze vlinderstruik een cyclus kent van twee jaar. Deze vlinderstruik moet je wel snoeien in de periode van de late winter tot in het vroege voorjaar.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *