Liguster snoeien

By on augustus 16, 2013

Liguster snoeien

De ideale snoeiperiode voor liguster is tussen mei en september. Zorg ervoor dat als je de ligusterhaag gaat snoeien dat je scherp snoei materiaal gebruikt. Dit maakt het snoeien van een liguster een stuk gemakkelijker.

Belangrijk is dat er het snoeien van de liguster voor de langste dag van het jaar gebeurt (21 juni), liguster snoeieneventueel kan men dit in de zomer nog 1 tot 2 maal herhalen. Bij het snoeien van de liguster moet er op gelet worden dat er niet op een te zonnige dag gesnoeid wordt, omdat je dan kans hebt op bladverbranding. Het vrijkomende blad moet namelijk een paar dagen kunnen wennen aan de nieuwe lichtintensiteit. Na september mag u de liguster niet meer snoeien i.v.m. vorstschade.

Soms kan het nodig zijn om de liguster eens flink te vernieuwen. Een rigoreuze snoeibeurt wordt goed verdragen. De beste tijd om zo te snoeien is het voorjaar. De liguster kan dan flink dunner gemaakt worden en zal nog dat zelfde jaar weer een mooie, groene kleur krijgen. Belangrijk bij het snoeien van een liguster, is net zoals het snoeien van andere hagen, het gebruik van goed en degelijk gereedschap. Zorg ervoor dat de snoeischaar altijd scherp en schoon is als u de liguster gaat snoeien, dit voorkomt rafelige snoeiwonden en ziektes.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *