Hortensia snoeien

By on augustus 20, 2013

Hortensia snoeien

Een Hortensia is een genot om in de tuin te hebben, een geweldige bloem om naar te kijken en ze zijn makkelijk te onderhouden. De hortensia is een plant die bloeit van de maand juni tot in de herfst. Echter na de bloei houdt de hortensia een mooie uitstraling en past ook vrijwel in elke tuin. Hoe snoei je nou eigenlijk hortensia’s?

Hortensia snoeien hoe en wanneer?

Hortensia’s bloeien in de vorig jaar gevormde knoppen. Deze knoppen van de hortensia moeten beschermd worden, dit doe je door Hortensia snoeiende bloemhoofden de gehele winter er op te laten zitten. Pas in de lente begin je met het snoeien van de stengels van de hortensia. Je moet elke stengel snoeien tot er een paar knoppen overzijn, maar je moet de oude en de zwakke stengels wel helemaal tot de grond snoeien. Als de hortensia te groot is uitgegroeid, kun je hem weer in oorspronkelijke staat krijgen door de helft van de takken van de hortensia tot op de grond terug te snoeien. De overgebleven helft van de takken van de hortensia snoei je in de daarop volgende lente.

Hortensia’s stekken

Ook het stekken van Hortensia’s is mogelijk, je kunt hierdoor nieuwe planten verkrijgen. Het stekken van Hortensia’s is niet erg lastig, je kunt in de zomer, de winter en de lente de hortensia stekken. De zomer variant vormt het snelst wortelen. Het stekken doe je door 10 cm van de bovenkant schuin af te snijden en in een pot met potgrond te planten. Het is wel van essentieel belang dat de stekken van de hortensia onder glas bewortelt worden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *