Serre

By on augustus 22, 2013
Serre

Serre

Een serre is een verlengstuk van uw tuin, ook wel een wintertuin genoemd. Een serre brengt extra licht in huis en geeft u de Serremogelijkheid te genieten van het weer, zonder werkelijk naar buiten te gaan. Het geeft een meerwaarde aan uw huis en is erg sfeervol, serre’s hebben een positief effect op uw leefruimte.

Serre en aanbouw serre wat is het verschil?

Een serre is een uitbouw aan uw huis dat voornamelijk bestaat uit glas waardoor veel licht de serre binnen komt. U kunt een serre laten aanbouwen als extra ruimte aan uw huis of om uw tuinplanten te laten overwinteren. U kunt naast een serre ook kiezen voor een aanbouw. Bij een aanbouw is er sprake van een open pui en een aanbouw is voorzien van verwarming.

Serre bouwen? houd hier rekening mee

Voordat u over gaat tot het maken van een besluit over een serre of een aanbouw, dient u met een aantal zaken rekening te houden. Voor een serre gelden andere vergunningen dan een aanbouw, een serre is in veel gevallen ook te realiseren zonder vergunning (licht hierbij uw buren in om latere problemen te voorkomen). De fundering van een serre kan in veel gevallen ook lichter uitgevoerd worden dan voor een zware stenen aanbouw. De stijl van de serre is ook erg belangrijk, wilt u een klassieke stijl of gaat uw voorkeur uit naar modern. Klassiek wordt veel toegepast bij de oudere vrijstaande huizen en hebben vaak een hoger oplopend dak. Een klassieke serre kan heel mooi bewerkt worden met sierlijke afwerkingen of glas in lood. Aan welke kant van uw huis wilt u de serre laten bouwen, hierbij is de lichtinval geen onbelangrijk aspect. Een serre aan de noordkant van uw huis geeft een minder positief effect. Mocht u toch een serre willen laten plaatsen aan de noordzijde, dan kunt u kiezen voor verschillende typen glas. Er bestaan verschillende soorten glas, de één laat meer licht door, de ander meer warmte. Afkortingen die hiervoor gebruikt worden zijn LTA (licht toetredingsfactor) voor de lichtinval en ZTA (zon toetredingsfactor) voor de hoeveelheid warmte.

Niet alleen voor de wand van de serre is de keuze voor glas belangrijk ook voor het dak. In het geval van een compleet glazen dak heeft u veel warmte inval, maar kunt u ’s avonds heerlijk genieten van de sterrenhemel. Een dak met bedekking is ook een optie, maar u kunt ook kiezen een voor een combinatie van beide. In dit geval laat u een deel van het dak bekleden en een gedeelte van glas, met de ladder even naar boven is dan een stuk gemakkelijker.

Aluminium wordt over het algemeen het meest gebruikt als materiaal voor een serre, dit vergt minder onderhoud dan hout en is in allerlei kleuren te krijgen. Besluit u te kiezen voor een klassieke stijl serre dan blijft hout nostalgisch mooi.

Het laten bouwen van een serre is een grote uitgave, maar kan een meerwaarde betekenen voor uw huis. Laat u goed voorlichten en probeer voor uzelf vooraf een goed beeld te vormen over wat u wilt.

Huurwoningen in Emmen – Hier vindt u meer informatie huurwoningen in Emmen en het plaatsen van een serre.

Schoorsteenveger Kor Fidder heeft als schoorsteenveger het werkgebied Emmen, Westerbork, Coevorden, Ter Apel en Borger

Meer informatie over het schoonmaken van uw serre of veranda.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.