Terrasverwarming

By on september 3, 2013

Terrasverwarming en terrashaard

Wilt u ook kunnen genieten van het buitenleven in koudere dagen, dan is wellicht terrrasverwarming een Terras verwarminggoede optie. Doormiddel van infraroodverwarming is het mogelijk de gevoelstemperatuur te verhogen. Net zoals bij de zon, verwarmd infraroodstraling van terrasverwarmers objecten binnen hun bereik. Doordat de huid en kleding direct verwarmd worden en niet eerst de lucht, is de gevoelstemperatuur aanzienelijk hoger dan de luchttemperatuur. Belangrijk is wel dat van terrasverwarming gebruik wordt gemaakt op beschutte plekken, zodat de wind de terrasverwarming niet kan verstoren.

Infraroodverwarming is in verschillende soorten beschikbaar. Infraroodverwarming werkt op elektrisiteit of op gas. Bij een terrasverwarming op gas wordt er nog onderscheidgemaakt in aardgas of propaan/butaan gas. De goedkoopste manier is verwarming door middel van electriciteit, gevolgd door aardgas en propaan/butaan gas.

Tuinhaard

Een andere traditionele manier van terrasverwarming is natuurlijk de tuinhaard. Ook een tuinhaard is in verschillende soorten beschikbaar. De meest eenvoudige oplossing is een vuurkorf van gietijzer, echter een nadeel is dat uw buren in de rook van de vuurkorf kunnen komen te zitten. Tegenwoordig wordt ook steeds meer gebruik gemaakt van haarden van steen of roestvrijstaal die beschikken over een goede rookafvoer. Het grote voordeel van de roestvrijstalen haard is dat deze bestand is tegen verschillende weersinvloeden en dus het hele jaar kan buiten staan.

Hebt een een buitenkachel of openhaard in uw serre of op uw terras dan is het verstandig om deze eens in het jaar te laten vegen door een erkende schoorsteenveger

Terras openhaard

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *