Wat zijn de voordelen van een tuinhuis?

By on maart 16, 2021

De lente komt alweer om de hoek kijken. Heerlijk in de tuin genieten van een lekker drankje en met de zonnestralen op je hoofd. Als je op zoek bent naar een functionele toevoeging in jouw tuin, kan een tuinhuis uitkomst bieden. Denk nu niet direct aan een stoffig, houten tuinhuisje waar de scooter, fietsen en tuingereedschap in gestald worden. Vandaag de dag zijn er ook tuinhuizen waarin je kunt ontspannen en van de tuin kunt genieten. In dit artikel zetten we enkele voordelen van een tuinhuis aanschaffen voor je op een rijtje. Lees je verder?

Tuinhuisje als tweede woonkamer

We hadden het in de inleiding al verklapt, maar tuinhuis is meer dan een veredelde opberg box. Je kunt een tuinhuis namelijk ook ombouwen tot een luxe rustoord waar je comfortabel wat tijd kunt doorbrengen. Maak het lekker huiselijk met een mooi tapijt en een aantal heerlijke zitmeubels. Zorg er wel voor dat de ramen op de juiste plek worden geplaatst, zodat je optimaal kunt genieten van het uitzicht.

De ultieme wellness ruimte

Wist je dat sommige mensen een sauna of een jacuzzi in hun tuinhuis plaatsen? Dat komt niet alleen jouw welzijn ten goede, maar het levert ook een waardestijging van je woning op. Dat is optimaal genieten! Bovendien zijn houten tuinhuisjes een stuk betaalbaarder dan andere bouwconstructies, zoals tuinhuizen die gemaakt zijn van beton, baksteen of andere materialen.

Een tuinhuis van Douglas hout

Als je een stevig en duurzaam tuinhuisje wilt bestellen, dan kies je bij voorkeur voor een tuinhuisje gemaakt van houtbouwmaterialen. Een tuinhuisje dat is gemaakt zonder gebruik van fossiele brandstoffen die schade aan het milieu aanrichten, kun je een eco-vriendelijke oplossing noemen. Daarbij worden houten tuinhuisjes, met in het bijzonder tuinhuisjes van Douglas hout, steeds populairder. Douglas hout staat namelijk bekend om zijn lange levensduur en warme uitstraling. Sterker nog, door de droging van het hout wordt het steeds sterker! Zo kan onbehandeld Douglas hout gemiddeld 15 jaar meegaan, maar er zijn manieren om de levensduur te verlengen. Denk bijvoorbeeld aan het behandelen van het hout met een olie of beits.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *