Duurzaam bouwen

By on april 19, 2016

Mensen denken steeds meer aan het milieu en dit laten ze zien op verschillende manieren. Er worden duurzame huizen gebouwd, er rijden steeds meer duurzame auto’s en zo zijn er nog veel meer manieren waarop Nederlanders laten zien steeds bewuster bezig te zijn met het milieu. Wanneer je duurzaam gaat bouwen dan is dit niet alleen maar energiebesparing, maar je bespaart ook grondstoffen en duurzame woningen zijn vaak gezonder voor de bewoners. Je hebt verschillende opties om een huis duurzaam te maken en ook nog eens erg veel opties. Één van die opties is een warmtepomp, dit kan te gebruiken zijn als milieuvriendelijke verwarming en warmwater bron.

Een warmtepomp, wat is dat? Een warmwaterpomp haalt door middel van een warmtewisselaar warmte uit de lucht, grondwater of uit de aarde. Een warmtepomp verdeelt heel gelijkmatig de warmte via de radiotoren over de hele woning. Warmtepompen zijn geschikt om een constante warmte af te geven, als je vaak het hele huis moet warm stoken, dan is een warmtepomp een minder goede oplossing. Daarnaast moet het systeem voldoende capaciteit hebben om de hele woning te verwarmen. De ruimte die het systeem nodig heeft is afhankelijk van de inhoud van een woning. Gemiddeld neemt het systeem al gauw de ruimte in van ongeveer twee koelkasten, hierdoor wordt vaak aangeraden het systeem te plaatsen in de kelder of in een aparte ruimte. Een warmtepomp is erg goed voor het milieu, maar hiernaast levert het ook nog een hoog rendement op.

Er zijn natuurlijk ook andere manieren waarop jij een zo duurzaam mogelijke woning kan laten bouwen, zo zijn rieten daken ook duurzaam. Deze worden dan ook steeds gewilder en zie je veel op villa’s en op boerderijen, er zijn dan ook genoeg rietdekkers die u hier meer over kunnen vertellen en natuurlijk een rieten dak bij u kunnen plaatsen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *