Ongedierte in uw huis bestrijden of voorkomen

By on oktober 17, 2019

Niemand wil natuurlijk ongedierte in zijn of haar huis/tuin. Wat kun je eraan doen en hoe bestrijd je ongedierte thuis? Dit artikel geeft tips en informatie bij het bestrijden en voorkomen van ongedierte. De definitie van ongedierte is:

Ongewenste dieren, die de mens op een of andere manier last bezorgen

Ongedierte bestrijden

Voorbeelden van ongedierte zijn muizen, ratten, spinnen, kakkerlakken enzovoort. Ongedierte kunnen je voedsel of materialen aantasten. Ze kunnen zelfs ziektes met zich meebrengen en hebben invloed op je gezondheid. Dus het voorkomen en bestrijden van ongedierte is erg belangrijk.

Welke voorzorgsmaatregelen kun je nemen?

Er zijn een aantal zaken die jezelf kunt doen om ongedierte te voorkomen. Je kunt bijvoorbeeld ervoor zorgen dat alle gaten en openingen zoals naden en kieren in huis goed gedicht zijn zodat het ongedierte niet via deze wegen naar binnen komen. Ramen die openstaan (en dan met name in de zomer) kun je voorzien van een hor zodat insecten, wespen, vliegen en bijen niet binnen kunnen komen. Verder is een schoon huis erg belangrijk. Ongedierte is bijvoorbeeld dol op etensresten. Ruim afval op en stop dit in prullenbakken en containers die je kunt afsluiten. Als je dus je huis dagelijks goed schoonhoudt door te stofzuigen en de keuken netjes te houden voorkom je een hoop overlast. Zorg ervoor dat het voedsel in bakken, dozen, potjes enzovoort wordt bewaard zodat deze afgesloten zijn. Ratten en muizen vinden een schoon en net huis niet prettig. Fruitvliegjes kunnen niet bij het fruit als er een netje over het fruit zit.

Ongedierte zelf bestrijden

Je kunt ongedierte zelf bestrijden. Ons advies is wel om het door een expert te laten doen. In de doe-het-zelf winkels zijn veel verschillende producten te krijgen om ongedierte te bestrijden. Voor elk type ongedierte is wel een type bestrijdingsproduct te krijgen. Hier kleven overigens wel risico’s aan. Als je bijvoorbeeld een wespennest zelf wilt verwijderen, moet je heel erg oppassen dat je niet gestoken wordt. Wespen worden dan agressief en als je door meerdere wordt gestoken kan dat tot ernstige problemen leiden. Chemische producten kunnen ook schadelijk zijn voor planten, bloemen en zelfs mensen. Wij geven dan ook het advies dat je dit door een expert laat doen. Een mierenlokdoosje om mieren te bestrijden kun je prima zelf doen. Zorg er dan wel voor dat er geen kinderen bij het bestrijdingsmiddel komen, want dat is gevaarlijk voor de gezondheid. 

Je kunt natuurlijk ook een natuurlijk vijand inschakelen om de ongedierte te bestrijden. Heb je namelijk last van muizen, dan kun je een kat nemen. Vogels eten insecten dus heb je een tuin waar vogels zich graag bevinden, dan kan dat een ideale oplossing zijn voor een insectenplaag

Ongedierte laten bestrijden

De beste manier om ongedierte te bestrijden is om een ongediertebestrijder in te schakelen. Zij hebben veel kennis over het ongedierte en ook de juiste middelen. Verder kunnen de experts gebruiken van bestrijdingsmiddelen die voor de consument niet krijgen zijn. Het inschakelen van experts kost natuurlijk geld. Meerdere offertes aanvragen kan in dit geval dus geen kwaad. Als je een expert inschakelt voor bijvoorbeeld een wespennest kijk dan goed rond in je huis en tuin of er meerdere nesten zijn. Deze kunnen dan in een keer verwijderd worden en scheelt weer extra kosten.  

Heb je zelf nog tips en ervaringen wat betreft ongedierte voorkomen of ongedierte bestrijden. Laat deze dan achter als reactie onder dit artikel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *