Een nieuwe bank kopen? Zo kies je zeker de juiste!

By on september 16, 2020

Een nieuwe bank kopen is vaak nog best een uitdaging. Er is dan ook behoorlijk veel keuze op het gebied van design, kleur en materiaal. Ook moet een nieuwe bank ook goed bij je interieur en persoonlijkheid passen. Bovendien moet het zitmeubel ook nog eens het maximale comfort bieden. Hoe zorg je ervoor dat je zeker de juiste bank kiest? 

Kijk eens verder dan de trends

Een nieuwe bank koop je meestal niet voor 1 of 2 jaar, maar voor een langere periode. Focus je daarom niet te veel op de allernieuwste trends. Want nu lijkt die bruine bank van ecologisch leer misschien helemaal het einde, maar vind je dat ook nog als volgend jaar de grijze bank van structuurstof weer helemaal terug is? Ga liever voor een bank met een tijdloos design. Deze kun je zelf altijd nog aankleden met sierkussens of een fraai kleedje.

Speel niet te veel op safe

Het lijkt misschien een contradictie met onze vorige tip, maar speel ook weer niet teveel op safe bij het kopen van een nieuwe bank. Wil je voor die groene bank gaan omdat deze perfect aansluit op jouw persoonlijke smaak en op je woonstijl? Doe dit dan vooral. Ongeacht wat anderen ervan vinden. Een tijdloze bank is ideaal, maar raak jezelf daar ook weer niet in kwijt. Het is altijd mooi om je persoonlijkheid terug te zien in je inrichting. In zo’n huis voelen mensen zich immers het gelukkigst.

Kies het juiste formaat

Mooi hoor, zo’n enorme hoekbank in U-vorm. Maar gaat dat echt goed samen met een woonkamer van 20 vierkante meter? Kies altijd voor een nieuwe bank die past bij je gezinsgrootte en de grootte van je huis. Een te grote bank krijgt een enorme klus in een kleine woonkamer namelijk het dragen van de sfeer. Een te kleine bank in een grote woonkamer oogt dan weer verloren. Kies dus een bank die niet opgaat in de ruimte, maar die ook weer niet je hele vertrek vult.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *