Gordijnen kopen? Hier moet je op letten!

By on december 19, 2020

Als je eenmaal gaat verhuizen, dan komen vroeg of laat ook de gordijnen aan de beurt. Dit geldt natuurlijk ook voor een interieurverandering, want gordijnen kunnen de sfeer maken of breken. Daarnaast zijn ze ook nog hartstikke praktisch. In dit artikel delen we een aantal handige tips die jou gaan helpen in de zoektocht naar de perfecte raamdecoratie. Benieuwd waar je zoal rekening mee moet houden? Lees dan vooral even verder!

Wel of niet verduisterend?

Het spreekt voor zich dat er bepaalde kamers in de woning zijn waar je liever geen pottenkijkers wilt. Denk hierbij aan de badkamer, maar ook de slaapkamer. In een slaapkamer wil je tot rust kunnen komen en een goede nachtrust valt of staat bij het juiste daglicht. Of beter gezegd: de juiste gordijnen. Een gordijn met een volledig verduisterende stof is dus ideaal! Een mooi voorbeeld is een gevoerde gordijnstof. Deze stof heeft niet alleen een verduisterende werking, maar de voering zorgt er ook nog voor dat het gordijn nauwelijks verkleurt aan de kant van het raam. Dat is wel zo prettig! 

Welke kleur kan ik het beste kiezen?

Zoveel verschillende ramen, zoveel verschillende keuzes. Het word je niet gemakkelijk gemaakt. Zie je door de bomen het bos niet meer en wil je de plank absoluut niet misslaan? Dan kun je het beste kiezen voor een neutrale kleur, zoals een warme aardetint of juist een lichtere kleur. Wil je liever wat extra contrast toevoegen? Kies dan voor een kleur die één of twee tinten donkerder is dan de vloer in je woning. Sommige mensen kiezen ervoor om een kleur uit te kiezen die veel in hun interieur terugkomt. Kijk daarom eens om je heen: wat heb je zoal staan? En waar zou jij graag de nadruk op willen leggen? Het is een persoonlijke vraag waar alleen jij het antwoord op weet.

De voordelen van gordijnen bestellen bij Decorette

In het bijzonder willen we de webshop van Decorette nog extra in het zonnetje zetten. Je kunt er namelijk gordijnen online kopen en profiteren van ontzettend veel mooie voordelen. Voor het team van Decorette misschien vanzelfsprekend, maar toch fijn om even te delen. Ze helpen je stap voor stap de juiste keuze te maken. Ideaal voor mensen die toch nog een beetje twijfelen en wel wat vrijblijvend advies kunnen gebruiken. Succes! 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *