Tips bij het kopen van raamdecoratie

By on mei 19, 2021

Een keuze maken welke type raambekleding geschikt is voor jouw woning kan wel een lastige opgave zijn. Er is namelijk nogal wat te kiezen op dit gebied. Kies je aan de buitenkant voor rolluiken voor extra veiligheid of een zonnescherm voor minder zoninval? En hoe zit het met de raamdecoratie in huis? We hebben het dan niet alleen over de welbekende luxaflex, maar ook houten lamellen, inbetween gordijnen, plissé gordijnen en rolgordijnen. Maak nu maar een keuze. Lastig, hè? In dit artikel zetten wij de grootste voordelen van inbetween gordijnen voor je op een rijtje. Dit raamgordijn heeft namelijk veel interessante voordelen te bieden. Benieuwd waarom inbetween gordijnen jouw interieur nog mooier maken? Lees dan even verder!

Kies raamdecoratie dat past bij de ruimte

Laten we beginnen bij het begin. Gordijnen zijn de sfeermakers in een interieur, maar wat zijn inbetween gordijnen eigenlijk? Je doet er verstandiger aan om eerst goed na te denken wat de stof met een ruimte doet in plaats van op de bonnefooi een gordijn te kopen, omdat je het mooi vindt. Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat gordijnen de lichtinval in een ruimte reguleren. Een ruimte met weinig licht wordt al snel als beklemmend ervaren. De lichtinval is dus van groot belang bij het gevoel dat je krijgt in een ruimte. Inbetween gordijnen zijn een type raamdecoratie, zoals de naam al doet verklappen, die het beste van twee werelden heeft. Het zorgt voor privacy én licht. Ideaal, toch? De stof van een inbetween gordijn is wat dikker en dichter dan de stof van vitrage, maar is wel weer een stuk lichter en soepeler dan bijvoorbeeld een overgordijn. Hierdoor kun jij optimaal blijven genieten van lichtinval, maar wordt de mate van inkijk in je woning aanzienlijk beperkt.

Inbetweens zijn goed te combineren met andere raambekleding

Bij inbetween gordijnen is er niets dat lichtinval verstoord en beperk je de invloed van felle binnenkomende zonnestralen in je woning. Het spreekt voor zich dat je bij de kleurkeuze van de gordijnen rekening houdt met de rest van het interieur. Een groot voordeel van inbetweens is dat je een mooie, lichte aankleding van je raam hebt, maar dat ze ook nog goed te combineren zijn met andere raambekleding. Veel mensen kiezen om inbetweens of vitrage te combineren met overgordijnen, vouwgordijnen of rolgordijnen. Hierdoor wordt het voor voorbijgangers in de avond ook een stuk moeilijker om naar binnen te kijken. Succes!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *