Het huisje in de tuin

By on februari 8, 2020
Tuinhuis

Met een eigen tuin kun je zelf de sfeer bepalen. Dit kan op tal van manieren. Maar bedenk houdt overzicht en zet niet het hele terras of tuin vol met spullen. 

Meubels
Tuinmeubels zijn onmisbaar. Kies je voor een loungeset dan betekent dat dit meubel in hoge mate de sfeer bepaalt. Het heeft een behoorlijke omvang. Een robuuste tafel met stoelen biedt ruimte om ook activiteiten te kunnen doen. Parasols zorgen ook voor een intieme sfeer.

Verlichting
Goede verlichting geeft een mooie inkijk in de tuin. Plaats indirecte verlichting in de borders of belicht een bepaald gedeelte. Bij het terras heeft de verlichting ook een functie. Het gebruik van dimmers zorgt ervoor dat je de juiste sterkte krijgt. Gebruik in ieder geval energiezuinige ledverlichting. 

Tuinhuis
Afhankelijk van de grootte van de tuin is een tuinhuis een sfeermaker. Daarbij biedt een tuinhuis extra bergruimte. Om in de winter het kostbare loungeset te stallen of om een ruimte te creëren om de tuinhobby uit te oefenen. U kunt er zelfs een sauna in maken met het plaatsen van een saunahittebron. Veel gemeenten geven geen toestemming voor bewoning. Een tuinhuis mag officieel niet gebruikt worden als logeerruimte. Een kantoorruimte is wel toegestaan.

Kantoor
Veel zzp’ers gebruiken het tuinhuis als kantoorruimte. Het biedt voordelen omdat het geïsoleerd is van de woning. Meer privacy om ongestoord te kunnen werken. Er zijn zelfs speciale tuinkantoren te koop als bijgebouw.

Stijl
De vormgeving van tuinhuizen is modern of klassiek. Het Oostenrijks chalet is nog steeds populair evenals de originele blokhut. Tuinhuisjes zijn kant en klaar in allerlei soorten te bestellen, van Zweeds tot Japans, van retro tot futuristisch, van hout tot bamboe.

In Amerika zijn de tiny houses trendy geworden. In plaats van grote woningen zijn deze woningen maximaal 70m2. Veel mensen met een tuin gebruiken dit huis als kantoorruimte.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *