Voordelen van een composiet vlonderplank

By on januari 30, 2020
vlonderplank composiet

Ben je op zoek naar een vlonder waar je jaren plezier van kunt hebben en die niet veel onderhoud behoeft? Ga dan voor een vlonder gemaakt van composiet. Dit materiaal gaat lang mee, heeft maar weinig onderhoud nodig en behoudt te allen tijde zijn kleur. 

Vlonder van composiet

Vlonderplanken worden veel gebruikt voor het terras in de tuin, maar ook als vloer voor bijvoorbeeld onder een veranda of overkapping, bij zwembaden of als loopplank over het water. Tegenwoordig wordt vaak gekozen voor een composiet vlonderplank, omdat deze veel voordelen met zich meebrengen ten opzichte van bijvoorbeeld hout of kunststof. Composiet is wel wat duurder in vergelijking tot hout of kunststof, maar dit materiaal gaat dan ook langer mee, heeft minder onderhoud nodig en verkleurt niet. Dit maakt een composiet vlonderplank dan weer een voordelige keuze! 

Composiet behoeft weinig onderhoud

Een voordeel van composiet is dat dit materiaal maar weinig onderhoud nodig heeft, wat natuurlijk erg makkelijk is als je niet houdt van veel klussen in de tuin. De planken hoeven niet te worden geverfd of gebeitst. Daarnaast is het materiaal makkelijk schoon te houden met water en eventueel wat toegevoegd schoonmaakmiddel wanneer er toch wat vlekjes ontstaan.

Composiet heeft een lange levensduur

Een ander voordeel is dat composiet erg lang meegaat. Dit komt omdat het materiaal niet wordt aangetast door bijvoorbeeld regen, wind of extreme temperaturen. Een composiet vlonderplank kan al zo’n tientallen jaren meegaan, terwijl een plank van hout een levensduur heeft van maar zo’n 5 tot 10 jaar. 

Composiet verkleurt niet

Daarnaast zal een composiet vlonderplank niet zo snel verkleuren, helemaal niet ten opzichte van een houten plank. Deze krijgt al gauw een grijze kleur, terwijl een plank van composiet zijn oorspronkelijke kleur behoudt. Alleen in het eerste jaar kan wat verkleuring optreden door de verandering van omstandigheden, maar daarna zullen de planken deze kleur altijd blijven behouden. 

Milieuvriendelijk

Tot slot is een composiet vlonderplank ook nog eens een milieubewuste keuze. Ze worden namelijk gemaakt van duurzaam materiaal en er hoeven voor de productie geen bomen te worden gekapt. En duurzaam betekent natuurlijk ook, zoals hierboven aangegeven, dat het materiaal lang meegaat. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *