Tuintegels

By on augustus 21, 2013

Tuintegels

Voor het bestraten van een zithoekje of een terras in de tuin kun je tuintegels gebruiken. Een tuintegel is er in veel verschillende soorten en maten. De soort tuin tegel die op dit moment erg populair is, is de Natuursteen, in het bijzonder de Chinees hardsteen. TuintegelsEen tuintegel is gemaakt van natuursteen kunnenbehoorlijk prijzig zijn, maar dat ligt ook weer net aan de soort natuursteen. Een minder populaire soort tuintegel is de gewassen grindtegel. Maar deze tuintegel geeft je terras wel een klassieke stijl.

Bij het kiezen van een tuintegel zijn er veel mogelijkheden, zo kun je kiezen van natuursteen en beton tot grind en hout. Belangrijk is dat de keuze goed past bij de gewenste sfeer en uitstraling. Zachte tinten van de tegel zorgen ervoor dat de aandacht niet van de tuin wordt afgeleid, zodat de beplanting niet op de 2e plaats komt.

Houten tuintegel

Houten tuintegels zijn gemakkelijk te combineren met andere bestratingsmaterialen en passen eigenlijk bij alle tuinstijlen. Hout wordt niet extreem koud in de winter en daarentegen niet extreem warm in de zomer. Bovendien is het gemakkelijk te onderhouden met een hogedrukspuit of tuinslang.

Beton- stoep en grindtegels

Beton- stoep- en grindtegels hebben een langere levensduur als groot voordeel. Daar staat tegenover dat er wel het nodige onderhoud wordt gevraagd. Wanneer deze slecht onderhouden worden bestaat er het gevaar dat mos, onkruid en algen de vrije loop krijgen en dit geeft natuurlijk geen mooi aanzicht van de bestrating.

Losse materialen

Daarnaast is er ook de mogelijkheid gebruik te maken van losse materialen zoals grind, split, houtsnippers of schelpen. Het nadeel hiervan is dat men last kan krijgen van inloop van deze materialen. Een oplossing is hiervoor kan zijn het gebruik van een metalen rooster met een putje. Tevens heeft een oprijlaan een extra harde ondergrond nodig.

Aandachtspunten aanleggen tuintegel

Tuintegels aanleggen kun je laten doen maar je kunt tuintegels ook zelf aanleggen. Mocht je de tuintegels zelf aan willen leggen zijn er een aantal aandachtspunten. Onder de tuintegels moet een laag van 15 cm bestratingzand (wit zand) liggen. Bij het leggen van tuintegels moet je opletten of het terras waterpas is, zo niet moet je de tuintegels zo leggen dat eventueel regenwater weg kan stromen van het terras.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *