Maak korte metten met zwarte schimmel

By on januari 30, 2020

Schimmels: een vervelend en maar al te bekend probleem in ieder huishuiden. Verschillende oorzaken kunnen ten grondslag liggen aan het ontstaan van schimmel. Onder andere een slechte ventilatie en te weinig zonlicht zijn ideale omstandigheden voor schimmels om te gedijen. De meest voorkomende schimmel op muren is de zwarte schimmel. Deze vorm van schimmel kan schadelijk zijn voor de gezondheid en tot vervelende klachten leiden. Heb jij last van zwarte schimmel in je huis? Bestrijd de schimmel dan zo snel mogelijk.  

Schimmel en gezondheid

Een slechte ventilatie en vochtproblemen in huis kunnen het risico verhogen op het ontstaan van zwarte schimmel op de muur. Deze schimmel houdt van vochtige plekken en vermenigvuldigt zich razendsnel, dat maakt de schimmel hardnekkig en lastig te verwijderen. Vochtige ruimtes zoals de badkamer, keuken, wasruimte of kelder zijn extra gevoelig voor schimmelvorming op de muur. Bij slechte ventilatie kan het ook zomaar gebeuren dat de zwarte schimmel in de slaapkamer terechtkomt. Als er eenmaal zwarte schimmel in een ruimte zit, kunnen de schimmelsporen gemakkelijk in een andere ruimte terechtkomen. Giftige zwarte schimmel in huis kan onder andere leiden tot vermoeidheid en misselijkheid, en kan irritaties aan de luchtwegen en ogen veroorzaken. 

Zwarte schimmel bestrijden

Als de aangetaste oppervlakten niet te groot zijn, kun je eerst proberen zelf de zwarte schimmel te verwijderen. Met een sopje van schoonmaakazijn gecombineerd met soda, of een oplossing van chloor met water kun je proberen de schimmel van de muur af te schrobben. Daarnaast zijn er speciale middelen op de markt om de schimmel te verwijderen. Het verwijderen van de schimmel is niet geheel zonder gezondheidsrisico’s, dus maak gebruik van een mondkapje en handschoenen. Je kunt de zwarte schimmels ook laten verwijderen door een gespecialiseerd bedrijf. Dan weet je zeker dat het grondig gebeurt, en hoef je je geen zorgen te maken over gezondheidsrisico’s. Neem nadat de schimmel verwijdert is genoeg maatregelen om ervoor te zorgen dat de schimmel niet terugkeert. Zorg voor goede ventilatie in alle ruimtes van je huis, en geef de zwarte schimmel geen kans.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *