Houten speelgoed in de tuin

By on oktober 13, 2020

Een houten speeltoestel in de tuin, welk kind droomt er niet van? Gelukkig zijn er tegenwoordig oneindig veel mogelijkheden en kun je met zowel een klein, als ruimer budget heel goed slagen. Het roept echter ook wat vragen op, want waar moet je allemaal op letten? Wij delen een aantal handige tips die jouw zoektocht naar een houten speeltoestel wat makkelijker gaat maken.

De voordelen voor kinderen

Naast dat een houten speeltoestel een lach op het gezicht van elk kind tovert, biedt het ook andere voordelen. Gezondheidsvoordelen wel te verstaan. Kinderen leren sociale vaardigheden, ze blijven niet urenlang meer naar een computerscherm of tabletscherm staren en zijn veel actiever bezig. Dit komt ook hun nachtrust ten goede. 

Verschillende stijlen


Dat er oneindig veel mogelijkheden zijn, hadden we al in de inleiding van dit artikel verklapt. Zo zijn er houten schommels, houten speelhuisjes, houten picknicktafels en ook houten speeltoestellen verkrijgbaar. Ook is er weer onderscheid te maken tussen premium toestellen, met bijvoorbeeld schommelzitjes en een glijbaan, of zonder. En ook voor de kleine kinderen die graag met zand spelen, zijn er varianten op de markt die ook een zandbak hebben. 

Onderhoud

Het is belangrijk dat de kinderen zo lang mogelijk plezier kunnen hebben van hun speelfort in de tuin. Daarom moeten de toestellen goed onderhouden worden. Er zijn verschillende toestellen die ook weer van verschillende houtsoorten zijn gemaakt, denk bijvoorbeeld aan: geïmpregneerd hout, Douglas hout en larikshout. Er gaat waarschijnlijk niet direct een belletje rinkelen bij het lezen van al die houtsoorten, maar per houtsoort verschilt ook de onderhoudsprocedure. Zo kan een buitenbeits al extra bescherming bieden tegen vocht, de zon, schimmel en andere weersomstandigheden. Geïmpregneerd hout daarentegen is jarenlang onderhoudsvrij en daarom de meest duurzame houtsoortkeuze. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *