Genieten van je tuin met kunstgras gazon

By on oktober 13, 2020

Zoveel mensen, zoveel verschillende interesses. Zoals het fenomeen tuinieren, dat door mensen met groene vingers met beide handen wordt aangegrepen om de achtertuin in opperste staat van paraatheid te brengen voor de dagen dat er van het mooie weer genoten kan worden. Maar veel mensen kiezen liever voor het gemak, maar willen tóch een tuin die er onberispelijk bij ligt. Aangezien gras een behoorlijke blikvanger is maar veel onderhoud vraagt, is het raadzaam je te buigen over de voordelen van een tuin met kunstgras. Zeker als gras nogal wat vierkante meters van je tuin opslokt, je kinderen hebt of dat je van mening bent dat de achtertuin bedoeld is om van te genieten en niet om erin te werken.

Kunstgras is onderhoudsarm

Het werk dat je wordt bespaard met kunstgras is het niet meer hoeven bemesten, beregenen en maaien van je gazon. Met een gewoon gazon zijn dit handelingen die steeds weer terugkomen, zeker in de warme maanden. Kunstgras hoeft niet bewaterd te worden, zodat kostbaar drinkwater bespaard blijft. Op je knieën moeten zitten om onkruid te verwijderen of om de randjes te knippen is met een alternatief gazon verleden tijd. En in de lente hoef je niet bang te zijn voor aan gras gerelateerde hooikoortsklachten, want daar heb je met kunstgras geen last van.

Bestand tegen intensief gebruik

Met kinderen is een kunstgazon ideaal om te hebben. Gewoon gras waarop gespeeld wordt is binnen de kortste keren vertrapt en heeft dan nog meer onderhoud nodig. Kunstgras is bestand tegen intensief gebruik. Maar het is ook fijn om er relaxt op te liggen. In de zomer mag het zwembad `erop blijven staan omdat kunstgras, in tegenstelling tot gewoon gras, daar geen schade van ondervindt. Eind van de dag kan het strakke kunstgazon, mocht het een keer nodig zijn, eenvoudig met een emmer water met wat sop schoongemaakt worden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *