Kunstgras in de tuin

By on juni 24, 2020

Kunstgras is tegenwoordig zo levensecht dat het bijna niet van echt gras is te onderscheiden. Vooral in het voorjaar, als menige tuin volstaat met fris groen gras dan is bijna niet te zien welk grasveld uit natuurlijk gras bestaat en welk veld uit kunstgras. In de zomer en de koude wintermaanden daarentegen is het verschil goed te zien. Kunstgras blijft namelijk frisgroen terwijl natuurlijk gras dor wordt en uitdroogt. Helemaal nu we steeds hetere zomers krijgen, en we steeds vaker niet mogen sproeien, is het dus niet zo gek dat steeds meer mensen overstappen op kunstgras voor in de tuin

Voordelen van kunstgras in de tuin 

Het grootste voordeel van kunstgras is uiteraard het feit dat het zeer onderhoudsvriendelijk is. Het hoeft niet gemaaid te worden, heeft geen water nodig en blijft het hele jaar door frisgroen en strak. Ook voor gezinnen met kinderen kan kunstgras een uitkomst zijn. Kunstgras biedt namelijk het hele jaar door een fijne ondergrond om op te spelen. Daarnaast zorgt kunstgras ervoor dat modderige glijpartijen niet meer voorkomen en ook grasvlekken in de kinderkleding zijn verleden tijd. Het enige dat een kunstgrasveld nodig heeft is af en toe een borstelbeurt om de platgedrukte grassprieten weer netjes te krijgen. Wil je zelf kunstgras aanleggen? Ook dat is tegenwoordig een relatief simpel klusje. Kunstgras is namelijk in zoden verkrijgbaar die simpel en snel in de tuin geplaatst kunnen worden. Zo heb je in een handomdraai een strak gazon dat het hele jaar door frisgroen blijft! 

Nadelen van kunstgras in de tuin

Natuurlijk kleven er ook enkele nadelen aan het hebben van kunstgras in de tuin. Kunstgras blijft immers een synthetisch product, wat niet bevorderlijk is voor de hoeveelheid vogels en de insecten in de tuin. Door een kunstgrasmat wordt het bodemleven drastisch verminderd en kunstgras zal dus nadelige gevolgen hebben voor de biodiversiteit in de tuin. Ook is het minder makkelijk om nieuwe planten en struiken te planten in je gazon als er één keer kunstgras in de tuin ligt. Wie zijn handen graag uit de mouwen wil steken, en houdt van veel dierenleven in de tuin, kan dus beter kiezen voor een natuurlijke grasmat. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *