Zo creëer je de ideale tuin

By on januari 30, 2020

Of je nu groene vingers hebt of niet: als je een tuin hebt, wil je hier van kunnen genieten. Ben je net verhuisd naar een huis met tuin, of wil je je huidige tuin veranderen? Voordat je een nieuwe tuin aan gaat leggen, is het slim om te bedenken hoe je wilt dat de tuin eruit gaat zien. Een heel groot terras met loungeset misschien, of juist een wat kleiner terras met daaromheen heel veel groen. Maar wat heb je nu eigenlijk allemaal nodig om volop van je tuin te kunnen genieten? Lees hier hoe je de ideale tuin creëert!

Maak een tuinontwerp

Wil je een volledig nieuwe tuin? Bedenk wat je allemaal in de tuin wilt hebben. Wat vind je het belangrijkst: een zonnig terras, een vijver, een tuinhuis, heel veel groen of juist een onderhoudsvriendelijke tuin? Dit alles leg je vast in een tuinontwerp. In dit ontwerp wordt beschreven welke praktische zaken een plek krijgen in de tuin, maar ook welke sfeer de tuin moet uitademen en wat het budget is. Denk na over zaken als het terras en de beplanting. Wil je liever een heel groot terras met veranda, of juist een grasveld en heel veel ander groen? Bekijk gelijk welke producten er beschikbaar zijn, zodat het tuinontwerp ook daadwerkelijk gerealiseerd kan worden. De terrasoverkappingen van ForaVida zijn bijvoorbeeld een goede oplossing voor wanneer je graag een veranda in de tuin wilt. Het maken van een tuinontwerp kun je ook uitbesteden aan een hovenier, mits het budget dit toelaat. 

Welke beplanting wil ik? 

Het is verstandig om een plan te maken voor de beplanting voordat je een nieuwe tuin aan gaat leggen. In een beplantingsplan beschrijf je waar welke planten in de tuin komen te staan en deze is meestal onderdeel van het tuinontwerp. Zo is het bijvoorbeeld handig om te weten met welke grond je te maken hebt voordat je de planten aanschaft en of de beplanting in de zon of schaduw komt te staan. Op het plantenlabel is vaak te lezen hoeveel licht een bepaalde plant nodig heeft. Ook staat hierop vermeld wat de bloeitijd is en wanneer de plant gesnoeid moet worden. Dat is weer handige informatie voor wanneer je liever een tuin hebt met maar weinig onderhoud. Daarnaast kun je kiezen voor een groene tuinafscheiding in plaats van een schutting, of voor klimplanten die tegen een schutting op kunnen groeien. Tot slot mag een boom, of meerdere bomen, in de tuin niet ontbreken. Doordat een boom hoog is, zorgt deze namelijk voor wat meer perspectief in de tuin.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *