De voordelen van PVC jaloezieën

By on augustus 27, 2020

Ben je op zoek naar raamdecoratie? Misschien ben je groot fan van houten of aluminium jaloezieën. Deze zijn namelijk sfeervol en tegelijkertijd erg praktisch. Maar heb je ook al eens gekeken naar PVC jaloezieën? Deze soort is misschien minder bekend, maar heeft wel heel wat voordelen ten opzichte van houten of aluminium jaloezieën. Welke voordelen precies lees je hier. 

Net echt hout

Houten jaloezieën zijn bijzonder populair. Niet heel gek ook, want hout kan een ruimte een natuurlijke en sfeervolle uitstraling geven. Maar ook met een PVC jaloezie kun je dat effect creëren. Wist je namelijk al dat PVC jaloezieën niet van echte houten jaloezieën te onderscheiden zijn? Zo hebben deze een voelbare houtnerf, waardoor het lijkt alsof je net echte houten jaloezieën hebt hangen! Het voordeel van PVC ten opzichte van hout, is dat een PVC jaloezie aan de zijkant meekleurt met de rest van de jaloezie terwijl bij dit bij hout houtkleurig is. 

Ladderband

PVC jaloezieën zijn heel makkelijk aan te passen op jouw wensen. Zo kun je, naast de kleur, ook kiezen of je de jaloezie met of zonder ladderband wilt. Wanneer je kiest voor zonder, dan blijf je de koorden zien die door de lamellen lopen. Met een ladderband worden deze koorden aan de voorkant bedekt met een stofband. De kleur van deze stof band wordt aangepast op de kleur van de jaloezieën. 

Vochtbestendig

Een ander groot voordeel van PVC jaloezieën, is dat deze vochtbestendig zijn. Daarmee is een PVC jaloezie ook perfect voor in bijvoorbeeld de badkamer of de keuken, en kun je ze heel gemakkelijk schoonmaken met een vochtige doek. 

Goedkoper

Wanneer je PVC met hout vergelijkt, dan is PVC een stuk goedkoper. En niet alleen in de aanschafprijs, maar ook wat betreft onderhoud. Zo gaat PVC langer mee dan hout, en heeft PVC minder onderhoud nodig. Met PVC ga je dus voor een zelfde look, maar bespaar je veel geld. 

Licht van gewicht

Tot slot zijn PVC jaloezieën erg licht van gewicht. Daardoor zijn de jaloezieën makkelijk te installeren en te bedienen. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.