Behangen zonder behangtafel

By on januari 19, 2021

Behang op de muur was een lange tijd ‘not done’. Liever werd er gekozen voor spuitwerk in plaats van papier. Behang was voor nieuwbouwwoningen die nog moesten drogen. Om scheuren te voorkomen in het pleisterwerk werd voorlopig gekozen voor bouwbehang. Is behang als muurdecoratie aan een opmars bezig?

Uitgebreid aanbod
In ieder geval is het assortiment in behang enorm uitgebreid. Van eenvoudig rauhfaser behang zijn er vliesbehang, fotobehang en vinyl behang. Papier behang is nog steeds leverbaar, maar het is minder houthoudend waardoor het minder verkleurd. Ook is het tegenwoordig afwasbaar. Een betere kwaliteit biedt kunststofbehang. Voorbeelden zijn vlakvinyl behang, schuimvinyl of glasvezelbehang. PVC of vinylbehang is een duurzaam product, omdat het jaren meegaat. Het is een sterk behang dat tegen een stootje kan.

Textiel en outdoor behang
Naast papier en kunststof behang is er ook textielbehang. Velours en textiel behang is met textiel bedekt papierbehang met een zachte uitstraling. Er is zelfs speciaal outdoor behang geschikt voor alle weersinvloeden. Natuurlijk kan dit speciaal behang ook in een vochtige ruimte in de woning, zoals de badkamer of tegen de wand in de serre of een gedeelte van de tuinmuur. Meestal zijn het fotoreproducties of een bepaald patroon. In ieder geval ziet een saaie muur er opeens anders uit. Buitenbehang wordt ook wel tuinposter genoemd. 

Gerenommeerd leverancier
Behang is al een oude manier om muren te decoreren. Het merk Eijffinger bestaat bijna 150 jaar en levert kwaliteit behang in vele soorten designs. Gedurende de tijd heeft behang een andere betekenis gekregen. Niet alleen is het behang in kwaliteit verbeterd, maar de wijze van decoreren van een woning is in de loop van de tijd veranderd. Werden vroeger alle wanden behangen, nu wordt slechts een gedeelte voorzien van passend behang. Fotoprint is een veelgebruikt behang.

Vliesbehang of vliesvezelbehang wordt het meest gebruikt en is eenvoudig te bevestigen. Het voordeel is dat de lijm niet op het behang maar op de wand kan worden aangebracht. De plaktafel hoeft niet gehuurd te worden. Belangrijk is dat de muur glad is en schoon zonder stof. Oneffenheden dienen vooraf bewerkt te worden. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *