De grootste trends op het gebied van vloeren

By on oktober 13, 2020

Vloeren maken een groot onderdeel uit van je interieur. Je hebt ze in alle soorten, maten en stijl. Van industrieel of modern tot klassiek. Of je nu een vloer voor in de badkamer, woonkamer of kunststof vloertegelsvoor in de keuken zoekt; het is belangrijk om op een aantal dingen te letten. Je wilt immers jarenlang plezier hebben en daarnaast moet de vloer ook passen bij je interieur en leefstijl. In dit artikel lees je alles over de laatste trends op het gebied van vloeren. Lees snel verder!

Pvc vloeren zijn helemaal trendy

Een van de populairste vloersoorten van dit moment is de pvc vloer. Wij begrijpen wel waarom. De prints op pvc-vloeren zijn haast niet meer van echt te onderscheiden. 

Daarnaast is een pvc-vloer ook lekker duurzaam. Ze staan erom bekend dat ze lang meegaan en aanzienlijk sterker en robuuster zijn dan laminaat of een vinylvloer. Loop je graag op blote voeten in huis? Dan mag je in je handjes klappen, want een pvc-vloer is geschikt voor vloerverwarming. Bof jij even! 

Onderhoud? Daar hoef je geen seconde over wakker te liggen. Door de sterke toplaag van een pvc-vloer, beschadigt hij niet snel. Een jaarlijkse behandeling met een pvc vloerreiniger volstaat om de vloer gemakkelijk, snel en streeploos te reinigen.

Visgraatvloeren zijn terug van weggeweestWist je dat de visgraatvloeren al in de 16e eeuw werden gelegd? Toegegeven, je zag ze voornamelijk in kastelen en paleizen. De termen ‘rijkdom, klasse en luxe’ kleven daarom nog steeds aan deze vloer. Tegenwoordig kun je ze in verschillende prijsklassen vinden en zijn er niet alleen houten visgraatvloeren, maar kun je ook kiezen voor pvc vloeren visgraat of laminaatvloer. Laatstgenoemde varianten zijn ook iets voordeliger voor de portemonnee.

Vloeren met een betonlook 

De laatste echt grote trend qua vloersoorten zijn vloeren met een betonlook. Deze vloer past perfect bij een modern en industrieel interieur. Een groot pluspunt van deze vloer is zijn robuuste karakter. Een beton(look) vloer gaat lang mee en is eigenlijk bestand tegen alles. Een prima keuze dus.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *