De kledingkast

By on september 11, 2020

Nederlanders kopen minder kleding vergeleken met consumenten uit naburige landen. Ondanks dat de consument steeds bewuster wordt, blijft de consumptie en verspilling van kleding hoog. Nederlanders kopen gemiddeld 46 nieuwe kledingstukken per jaar. De gemiddelde Nederlandse garderobe bevat 173 kledingstukken, waarvan er zo’n vijftig grotendeels ongedragen blijven. Nederlanders gooien volgens gemiddeld 40 kledingstukken per jaar weg waarvan de helft hergebruikt of gerecycled worden.

Vrouw
Naast kleding zijn schoenen voor sommige vrouwen onweerstaanbaar. Per jaar koopt vijfentwintig procent van de vrouwen vier paar schoenen en geeft daar gemiddeld tussen de vijftig en honderd euro aan uit. Slechts twintig procent van de vrouwen tast dieper in de buidel voor een nieuw paar schoenen. Weinig schoenen worden weggedaan. Ze worden vooral bewaard. De perfecte schoen volgens de Nederlandse vrouw zijn de enkellaarsjes en sneakers. Gemiddeld dragen de vrouwen een derde van de schoenencollectie niet tot nauwelijks zoals de hoge pumps.

Inloopkast
Een inloopkast geeft een slaapkamer een flinke extra luxe uitstraling. Daarnaast is het natuurlijk een fantastische ruimte om al de kleding en schoenen overzichtelijk bij elkaar op te ruimen. Er zijn heel veel verschillende soorten inloopkasten en in vrijwel alle prijsklassen. Een smalle inloopkast heeft toch snel een breedte nodig van 2.00 meter. Je hebt dan wel een ruimte met aan weerszijden kastruimte. Zorg wel voor goede verlichting. Verkeerd licht werpt schaduwen.

Kledingkast
Niet elke slaapruimte is groot genoeg voor een extra inloopruimte. Er zijn kasten in elke afmeting te koop. In principe is een kledingkast 60 cm. diep en de lengte is eindeloos. Kasten zijn zelf in te delen waarbij elke kast af te stemmen is op de garderobe en schoenencollectie. Met schuifdeuren win je ook nog eens ruimte. 

Een mooie grote kledingkast kopen doe je niet elk jaar. Zorg dat de kast van degelijk materiaal is geproduceerd en dat het hang- en sluitwerk solide is. Met name bij schuifdeuren van 210 hoog speelt kwaliteit een rol. Het gewicht vereist een gedegen loopwerk van wielen en rail.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *