De mooiste behangwinkels

By on juli 7, 2021

Vergeet het stoffig en oubollig imago van behang. Behang is weer helemaal in, maar we behangen niet meer kamerbreed. We kiezen een specifiek gedeelte en dan is designbehang vooral in trek.

Eyecatcher
Behang is een aandachtstrekker. De wand achter het hoofdeind van het bed in de slaapkamer bijvoorbeeld of een specifieke wand in de living. Behang voor de kinderkamers heeft nooit aan belangstelling ingeboet. Nog steeds worden baby- en peuterkamers voorzien van vrolijk behang. Behang is er in verschillende designs van modern tot klassiek. Er is een enorme keus en het aanbod van behangzaken is groot. 

Behangwinkels
Eiffinger is nog steeds toonaangevend in behang en biedt dan ook kwaliteit behang aan in verrassende designs. Ook andere winkels bieden decoratief designbehang zoals KEK in Amsterdam, Artwallcollection en Moooi Wallcovering. Steeds meer bekende interieurontwerpers maken ontwerpen zoals Marcel Wanders, Piet Hein Eek en Katie Scott. Heel apart is het kinderbehang van de Deense Nofred en de met de hand ontworpen kinderbehang van Iris van Tricht.

Vliesbehang
Designbehang wordt gedrukt op kwaliteit materiaal. Kennen we behang van papier wat met behulp van een behangtafel ingesmeerd moest worden, wordt bij designbehang vliesbehang gebruikt. Het materiaal is een mix van papier- en textielvezels met kunststof. Het is een sterk behang wat aangebracht wordt door de lijm eerst aan te brengen op de muur. Het maakt het behangen een stuk gemakkelijker. Vliesbehang is niet alleen sterk maar is kleurvast en met water afwasbaar. Vliesbehang is ook digitaal leverbaar als fotobehang.

Textielbehang
Design wordt ook geleverd als textielbehang. Het behang is samengesteld uit natuurlijke textielvezels. Het aanbrengen van textielbehang vereist vakmanschap. Het is wel een dure vorm van behangen, maar dat is wel zichtbaar. 

De meeste behangwinkels hebben een webwinkel waar de collectie wordt getoond. Ongetwijfeld kun je hier inspiratie op doen om een muur of kamer te decoreren. In plaats van het dikke behangboek kun je nu vanuit jouw stoel de stalen bekijken en het behang kopen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *