De voordelen van een chalet

By on oktober 27, 2020

Een tweede vakantiewoning is een droom van veel mensen. Een chalet kopen is erg populair en wordt door veel mensen als goede belegging gezien. Wij zien dat als een mooie bijkomstigheid, want een chalet kopen levert nog veel meer andere interessante voordelen op. In dit artikel zetten we de grootste voordelen van een chalet op een rijtje. 

Vrijheid om op vakantie te kunnen gaan

Wist je dat twee op de drie Nederlanders stress krijgt van een vakantie boeken? Dat behoort met een eigen vakantiewoning tot het verleden. Met een chalet weet je namelijk altijd dat jouw vakantiewoning beschikbaar is wanneer het jou uitkomt. Je hoeft niet meer het internet te raadplegen of een bezoek te brengen aan een reisbureau. Besluit je op donderdagavond om het weekend tot rust te komen in jouw chalet in de natuur? Geen probleem, je kunt jouw chalet op ieder tijdstip betreden.

Geld verdienen door chalet te verhuren

Als je een chalet koopt, kan het interessant zijn om het chalet te verhuren in de periodes dat je er geen gebruik van maakt. Zolang je er geen ondernemersactiviteit van maakt, hoef je de huuropbrengsten niet als inkomsten op te geven aan de Belastingdienst. 

Als je een recreatiewoning of chalet bezit, dan wordt dit door de Belastingdienst als vermogen gezien. Daarom valt een chalet onder het box 3-vermogen waarover inkomstenbelasting is verschuldigd. Omdat de chalet in box 3 valt, heb je geen recht op hypotheekrenteaftrek. Ook een lening of andere financiering voor de tweede woning, zijn niet aftrekbaar. De schuld zorgt er voor dat het vermogen in box 3 lager wordt. Bijkomend voordeel is dat de inkomsten die je uit de verhuur haalt in box 3 vallen. Hierdoor is de inkomstenbelasting die je betaalt niet al te hoog. 


Een chalet inrichten naar eigen smaak

Nog zoiets om blij van te worden. Je kunt namelijk zelf de locatie van de chalet bepalen en de chalet naar eigen smaak indelen en inrichten. Zo weet je zeker wat je hebt en hoef je niet bang te zijn voor een vakantiewoning die er op internet mooi uitziet, maar in werkelijkheid een grote teleurstelling blijkt te zijn. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *