Tips bij het kopen van een designradiator

By on april 29, 2021

We brengen veel tijd door in de woonkamer. Het is de plek om met gezelschap een nieuwe Netflix serie te bingewatchen, om met het gezin samen te komen en de dag door te nemen, maar het is ook de ideale plek om gasten te ontvangen. Je staat er dan niet raar van te kijken dat de woonkamer er tiptop uit moet zien, en dan kunnen designelementen natuurlijk niet ontbreken. Overweeg jij een designradiator in jouw woonkamer? Lees dan nog even verder. In dit artikel delen we een aantal belangrijke zaken waar je vooraf rekening mee moet houden. 

Bereken de capaciteit
Van plan om op jacht te gaan naar een nieuwe radiator? Bereken dan eerst hoeveel capaciteit de designradiator nodig heeft. Houd ook rekening met de isolatiewaarde van de woning en de grootte van de woonkamer. Dat maakt het nog een behoorlijke klus om een radiator met de juiste capaciteit uit te zoeken. Je moet namelijk ook rekening houden met de temperatuur die de kamer moet worden. Voor de woonkamer kun je als richtlijn 22 graden aanhouden, maar je hoeft je natuurlijk niet aan deze temperatuur te houden. Heb je moeite om een radiator met de juiste warmteafgifte uit te zoeken? Raadpleeg een website met online calculator om op een eenvoudige manier de radiator met het juiste vermogen te vinden voor jouw woonkamer.
 
Een designradiator als harmonieus element
Het voordeel van een designradiator is dat het heel wat aan je woonkamer toevoegt. Bovendien is er een groot aanbod radiators design. Er is eigenlijk keuze te over. We hebben het dan niet alleen over de verschillen formaten, kleuren en uitvoeringen. Ook op het gebied van materiaalkeuze is er genoeg om uit te kiezen. Zo kun je kiezen voor een aluminium of stalen radiator, maar ook een radiator van chroom behoort tot de mogelijkheden. Doordat designradiatoren zo zijn ontwerpen dat zij een blikvanger vormen in jouw interieur, kun je ervoor kiezen om de designradiator op een prominente plek in de woonkamer te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een witte designradiator tegen een zwarte muur, of andersom. Succes!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *