Buiten een mooie zithoek creëren

By on mei 28, 2021

Hoewel de warme temperaturen nog een beetje op zich laten wachten, kan het weer in het wisselvallige Nederland binnen de kortste keren weer omslaan. In dat geval gaan we weer massaal naar buiten en willen we maar al te graag wat zonnestralen pakken. Een tuinset, of misschien wel een loungeset kopen, zijn dan onmisbare meubels voor in de tuin. Doordat er zoveel keus in tuinmeubelen is, kan dit voor de nodige koopstress zorgen. Om de spreekwoordelijke knoop door te kunnen hakken, hebben we in dit artikel de laatste tuinmeubeltrends voor je op een rijtje gezet. Misschien doe jij er in jouw zoektocht naar een nieuwe tuinset ook wel je voordeel mee. Lees je verder?

Voor welke tuinset kies je?

Tuinsets kunnen in allerlei verschillende soorten en in verschillende materialen uitgevoerd zijn. Wij hebben de populairste tuinsets voor je opgesomd in een handig overzicht.

Een stijlvolle loungeset

Een mooie loungeset op je balkon of in je tuin is de ultieme tuinset voor een comfortabele en ontspannen zithoek. Hoewel een loungeset niet echt geschikt lijkt om aan te tafelen, biedt de set wel voldoende ruimte om te genieten en relaxen op een mooie (na)zomerdag. Dat verklaart ook waarom het woord ‘lounge’ in de naam is verweven. Houd wel rekening met het aantal benodigde zitplaatsen, en vergeet tot slot niet om de juiste kussens te kopen. Zo zijn waterafstotende kussens een betere keuze, als je besluit om de loungeset het gehele jaar buiten te laten staan. Als er dan een keer een plensbui is, zit je niet opgescheept met natte bekleding. Dat is wel zo prettig!

Een comfortabele lounge dining set

Vind je het belangrijk om buiten aan tafel te kunnen eten met familie, vrienden en kennissen? Dan kan een alternatief gevonden worden in een lounge dining set. Bij een dining set is het beste van twee werelden bijeen gebracht. Je kunt genieten van comfortabele stoelen met hoge rugleuning of een verhoogde loungebank. De tafelhoogte is te vergelijken met de hoogte van een reguliere tuinset. Kortom, ideaal om te dineren met fijn gezelschap maar ook handig om buiten te kunnen werken op de laptop in het zonnetje.

Tip: al een terrasoverkapping overwogen?

Optimaal genieten in de tuin heb je zelf in de hand. Tenminste, als je niet afhankelijk wilt zijn van de weerplannen van moeder natuur. Met een terrasoverkapping kun je namelijk het gehele jaar genieten van het buitenleven. Is het buiten te warm en zoek je een schaduwplekje? Een terrasoverkapping biedt uitkomst! Ook als het afkoelt, kun je dankzij een terrasoverkapping met terrashaard nog comfortabel buiten zitten op je (tuin)terras. Bovendien kun je rekenen op vrij tuinzicht, dit in tegenstelling tot een parasol, schaduwdoek of een zonnescherm.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.