De juiste bescherming van buitenmeubels

By on februari 18, 2021

Tuinmeubels kunnen behoorlijk prijzig zijn. Daar wil je vele jaren plezier van hebben. In de herfst en winter worden de meubels niet gebruikt. Volgens de fabrikant kunnen de meubels gewoon buiten blijven staan, maar is dat wel zo goed?

Vocht is de boosdoener
Slechte weersomstandigheden, vocht en kou kunnen de meubels behoorlijk aantasten. Vooral hout is daar gevoelig voor. Veel mensen stallen de tuinmeubels in de berging of tuinhuis. Niet iedereen heeft die extra opbergruimte, maar wil toch graag de dure meubels beschermen. 

Reinigen en beschermen
Elk buitenmeubel heeft onderhoud nodig. Houten meubels, aluminium of wicker en zelfs kunststof kennen specifiek onderhoud voor het behoud. Meubels dienen gereinigd te worden en hebben een bescherming nodig. Teakmeubels dienen minimaal één keer per jaar gereinigd te worden met een speciale reiniger. Na het drogen dient teakhout geolied te worden. Het oliën zorgt ervoor dat teakhout niet vergrijst. 

Aluminium en wicker
Aluminium is een licht en roestvrij materiaal. Het prettige is dat aluminium bijna onderhoudsvrij is. Regelmatig schoonmaken met water en groene zeep is voldoende. Met een sopje verwijder je aanslag en stof. Gebruik geen agressieve of schuurachtige schoonmaakmiddelen. Wicker is een veelgebruikt materiaal voor tuinmeubels. Het is een gevlochten kunststof die gemakkelijk te reinigen is met een milde zeep. Voor hardnekkige vlekken zijn er speciale reinigingsmiddelen. Textileen is een kunststof doek. Het zijn polyester vezels die speciaal voor buiten zijn gemaakt. Het doek wordt beschermd door een speciale coating die het best elk jaar herhaald dient te worden. De speciale textileen coating kan met een spuitbus aangebracht worden.

Beschermhoes
Zijn de meubels schoon en behandeld dan is een beschermhoes tuinset een prima alternatief. De beschermhoes dient wel aan bepaalde eisen te voldoen. Waterdicht polyester is een goed materiaal en bestand tegen alle weersinvloeden. Zorg wel dat de beschermhoes goed aansluit aan de meubels door gebruik te maken van een aanrijgkoord. 

Een goede beschermhoes tuinset heeft een waterafstotende buitenlaag en een ademende binnenlaag. Het voorkomt schimmelvorming en vlekvorming. Beschermhoezen die op maat zijn gemaakt bieden de beste bescherming.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *