Tuinmeubel

By on februari 4, 2020

Veel mensen vinden kwaliteit en comfort belangrijk bij tuinmeubels. Design is ook een belangrijk punt. Mensen zien de tuin als verlengstuk van de woonkamer. De stijl van binnen zetten ze door naar buiten.

Keuze
Tuinmeubelen zijn er in allerlei stijlen, materialen en vormen. Neem bijvoorbeeld tuinmeubelen van kunststof vlechtwerk. Deze meubelen hebben een aluminium frame waar het kunststof vlechtdraad omheen gevlochten is. Aluminium en kunststof vlechtdraad zijn materiaalsoorten die onderhoudsvriendelijk zijn. Ze zijn daarnaast licht in gewicht. Mensen die houden van stoer en robuust, kiezen vaak voor teakhouten tuinmeubelen. Teakhouten tuinmeubelen zullen door weersinvloeden vergrijzen. Door deze vergrijzing krijgt een tuinmeubelstuk een nog robuustere uitstraling. Voor moderne en strakke tuinen zijn er de tuinmeubelen van RVS, aluminium en outdoor textiel. Deze collecties stralen één en al luxe uit.

Zithoek
Loungesets voor buiten zijn trendy. De buitenbank lijkt in elk opzicht op de binnenbank. De bank is ‘all weather proof’. De loungebank is veelal gemaakt van hoogwaardige materialen zoals wicker met een frame van aluminium en met roestvrijstalen poten. Kussens hebben een weerbestendige vulling en de kussenhoezen zijn gemaakt van een speciale stof waardoor de kussens weerbestendig zijn. Naast wicker zijn er ook loungebanken van steigerhout. Hout heeft een robuuste uitstraling. Met de juiste bewerking zijn ze een aanwinst voor de tuin. De prijs is evenwel een stuk hoger dan kunststof vlechtdraad. Mogelijk nadeel is mogelijk het gewicht. Een houten hoeklounge van steigerhout heeft een behoorlijk gewicht.

Tafel
Een buitentafel met stoelen is nodig voor allerlei activiteiten. Bepaalde zaken doe je liever aan een tafel dan in een loungebank. Buiten de werkzaamheden doen of gezamenlijk eten of een spannend kaartspel. Een grote tafel met stoelen die combineren met wat er in de woning staat, is een juiste keuze. Een tuinstoel mag weer van hout zijn. Liever geen kunststof die we nog uit de jaren tachtig kennen. De witte en later groene stapelstoeltjes van polypropyleen van fabrikant Hartman. Je komt ze overal ter wereld nog tegen en hebben haast een iconische betekenis gekregen.

Geen eetkamerstoel, maar zeker wel een retro tuinstoel is de Beach Chair, een hedendaagse uitvoering van de aloude tuinstoel met het lopertje. Een zit- of ligstoel die in standen te verstellen is met een beukenhouten frame. De stoel is ook als schommeltuinstoel te verkrijgen; de Beach Rocker.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *